Hoppa till huvudinnehållet

Raggarbilar vallfärdade till cruising: ”Man kan inte tro det är pandemi”

Publicerad:
Poliserna Emil Häger och Caroline Eriksson på Gamla torget i Torsby. ARKIVBILD
Poliserna Emil Häger och Caroline Eriksson på Gamla torget i Torsby. ARKIVBILD Foto: Morgan Bäckvall

I lördags var det dags för den årliga cruisingen i Torsby i samband med Nostalgidagarna. Dessa var inställda, ändå hölls en icke tillståndsgiven cruising. Inte mindre än 300 bilar kunde polisen räkna in. Och man vittnar återigen om hög musik i bilar.

Polisen hade avsatt extra resurser i samband med cruising i Torsby under den gångna helgen. Bland annat fanns Värmlandspolisens trafikenhet på plats med sina bilinspektörer och stoppade bland annat fordon vid Coop.

– Om man såg på läget i lördags så kunde man inte tro att det är en pågående pandemi. När vi hade som mest bilar, en uppskattning är 300 bilar som deltog i cruisingen, säger Emil Häger, polisassistent i tjänst under lördagsnatten.

– På kvällen när det övergick från fin cruising till att bli mer fest, då var det drygt 200 bilar.

Säger Emil Häger som vittnar om att det strömmat till bilar från hela Värmland och Dalarna.

Raggarbilar från hela Värmland och Dalarna kom på cruising till Torsby i lördags. Bilden är tagen i ett annat sammanhang i Strömstad.
Raggarbilar från hela Värmland och Dalarna kom på cruising till Torsby i lördags. Bilden är tagen i ett annat sammanhang i Strömstad. Foto: Terje Bendiksby/TT

Normalt sett pågår Nostalgidagarna med bilutställning och scenuppträdanden på Graneviks Folkets park. Detta var inställt i år, men den årliga cruisingen var allt annat än inställd och lockade närmast ett rekordstort antal fordon.

– De platser som stack ut var Toria, Infocenter, OK/Q8 och QStar, de två bensinmackarna. Och torget som det var väldigt mycket folk på, väldigt hög ljudnivå och hög berusningsgrad, säger Emil Häger.

Hur många lagfördes?

– Sammanställningen är inte helt klar än. Alla patruller som var med fick jobba tämligen mycket övertid. Det är vår operativa samordnare som kommer att sitta på den uppgiften när sammanställningen är klar.

Men ett antal bötfälldes för onödig och störande körning i tätbebyggt område.

– Under den tidigare delen av kvällen, fram till midnatt, hade vi biträde av polisområde Värmlands trafikenhet. De besiktade bilar. En hel del fordon som är med på cruisingar är kanske inte i ordning och inte säkra att framföra på allmän väg. Vi vill ju undvika olyckor även om det inte är en tillståndsgiven tillställning, säger Emil Häger.

– Det var mycket folk ute och tittade på bilarna och de höll väl någorlunda avstånd. Och senare på natten var det folk överallt.

Artikeltaggar

Brott & blåljusÖstmarkPolisenRaggareTorsbyVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.