Nilsson, Ternheim och Krunegård bland artisterna på Nöjesfabriken

Publicerad:
Lisa Nilsson, Markus Krunegård och Anna Ternheim är några av sommarens artister. Foto: TT

Ombyggnationen av Innergården på Nöjesfabriken i Karlstad pågår för fullt som NWT tidigare har berättat. Nu släpps programmet för sommarens konserter, först ut är Lisa Nilsson den 9 juli och sedan följer en lång rad akter.

– Nu kör vi full gas, varje fredag och lördag och även några torsdagar blir konsertkvällar på Innergården, säger Olle Nilsson på Nöjesfabriken.

Uno Svenningsson, Moonica Mac, Roffe Wikström, Louise Hoffsten och Måns Zelmerlöw är några av artisterna.

– Just nu är Innergården en byggnadsplats, men det ska vara klart till Lisa Nilssons konsert. Det är speciella tider, en ombyggnation som den här tar under vanliga omständigheter tre månader, nu ska det vara klart på en. Men jag tror att folk är fullt fokuserade på att få komma ut och umgås. För första gången på väldigt länge.

Tror du konsertpubliken kommer att hänga på låset efter uppehållet eller kommer attityden vara mer trevande?

– Jag tror att många längtar efter att få gå på konsert. Att få stå bredvid någon och snacka i väntan på att musiken ska dra i gång, få köa lite i baren. Just den där känslan tror jag många har ett sug efter. Programmet är väldigt digert, många kanske inte vågar hoppas på att det är sant. Vi får se när biljetterna släpps nu på onsdag.

Tomas Andersson Wij kommer i sällskap med Jonathan Johansson den 23 juli. Veteranerna Plura, Stefan Sundström och Lars Demian avlöser varandra, 14, 19 och 20 augusti.

– Innergården kommer att vara öppnare än tidigare, allt för att det ska vara enklare för folk att röra sig och kunna hålla avstånd. Kapaciteten får vi hela tiden anpassa efter de restriktioner som meddelas. Är det 50 pers som gäller kör vi på det, får vi köra 300 eller ännu fler kan vi ställa om till det också.

Har ni märkt av ett större spelsug än tidigare från artisternas sida?

– Ja absolut. Det är nästan så att de är mer sugna än vad publiken är, haha. Det kan bli en nästan löjlig eufori.

Några lokala akter finns med i programmet – Sam Florian, Alabama Lovesnakes och Rob Coffinshaker. Avslutar konsertsommaren på Nöjesfabrikens innergård gör Anna Ternheim (28 augusti) och Fatboy den 4 september.

Nöjesfabriken bygger smittsäkert: "Sommaren är ett bra startskott"Mer än 20 000 fans varje vecka: ”Det har alltid varit galet!"

Sommarens program

Lisa Nilsson 9/7, John Lindberg Trio 10/7, Uno Svenningsson 16/7, Nadja Evelina och Sam Florian 17/7, Tomas Andersson Wij och Jonathan Johansson 23/7, Roffe Wikström 24/7, Eric Gadd 30/7, Christian Kjellvander 31/7, Måns Zelmerlöw 5/8, Franska Trion 6/8, Alabama Lovesnakes 7/8, Markus Krunegård 12/8, Moonica Mac 13/8, Plura 14/8, Stefan Sundström 19/8, Lars Demian 20/8, Louise Hoffsten 26/8, Rob Coffinshaker 27/8, Anna Ternheim 28/8 och Fatboy 4/9.

Artikeltaggar

Anna TernheimKändisarKonserterLisa NilssonMusikNöje/KulturNöjesfabrikenPlura JonssonRob CoffinshakerTomas Andersson Wij

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare