Degerforsstjärnan utsedd till månadens spelare

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Victor Edvardsen, månadens spelare i allsvenskan i maj, firar sitt tredje mål i 3–0-segern mot Örebro 18 maj.
Foto: Kajsa Juslin
Fem mål på fem matcher. Victor Edvardsen ledde sitt lag till åtta poäng i maj och får nu priset som månadens spelare.

Efter en tuff start på säsongen, både för Degerfors IF som lag och för Victor Edvardsen personligen, vände det rejält 9 maj.

Edvardsen gjorde då båda målen, det första från egen planhalva, när serieledaren Djurgården besegrades med 2–0 på Stora Valla.

Anfallaren följde upp detta med en ny pigg insats borta mot IFK Norrköping (1—1) innan han blev stor länsderbyhjälte genom att göra samtliga mål i 3–0-segern mot Örebro 18 maj.

Hattricket gav ett eko så stort att Edvardsen fick priset som månadens spelare i allsvenskan under måndagen.

Motiveringen lyder som följer: "Ett hattrick, ett mål från halva planen. Edvardsen har visat vägen för Degerfors i maj. Edvardsen är den enskilt största anledningen till att Degerfors efter en tuff inledning tagit fart uppåt i tabellen. Drömmålet mot serieledande Djurgården och hattrick i rivalmötet med Örebro är båda högklassiga bedrifter. Han har bevisat att han kan leverera på den högsta nivån”.

Månadens spelare utses sju gånger per säsong av en jury bestående av samtliga 16 lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och lokalmedia.

Vinnaren får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.