Dansprojekt för landsbygden

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Marcus Doverud och Rebekka Nilsson möts i projektet "I rörelse".

Dansprojektet Rural movements syftar till att främja dans och skapa förutsättningar för samarbete och utveckling på landsbygden. Tre verksamma inom dansen – Dinis Machado, Rebekka Nilsson och Marcus Doverud – ges nu möjlighet att bo, jobba och verka i Östra Ämtervik med start i augusti.

Koreografen Dinis Machado undersöker dansbanan som historiskt skeende och fenomen och teaterregissören Rebekka Nilsson och koreografen Marcus Doverud möts i ett samarbete med titeln "I rörelse".

De tre residensen kommer att samlas kring ett program av aktiviteter, samtal och workshops på Alma löv museum, Gunnerudsgården och Sjösala.

Rural Movements är ett treårigt regionalt dansresidens. Det är ett samarbete mellan Riksteatern, Region Värmland, Riksteatern Värmland, Kultur på landsbygd och Alma Löv Museum of Unexp. Art.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.