Hoppa till huvudinnehållet

Nya värmländska framgångar i RallyX Nordic: ”Jättekul”

Publicerad:
Westoms Jimmie Österberg vann lördagens tävling i crosscar blev fyra på söndagen. Foto: ANETA ROZMUS

Johan Kristoffersson leder fortsatt tungviktsklassen i RallyX Nordic efter en vinst och en andraplats vid dubbeltävlingen i Finland där fler värmlänningar segrade.

Jimmie Österberg vann crosscar på lördag och blev fyra på söndagen.

– Det blev väldigt många poäng i helgen. Just nu är vi tre förare på samma poäng inför sista deltävlingen, säger Österberg.

Den 5-6 juni har deltävling fem och sex i RallyX Nordic avgjorts på OuluZone i Finland.

Trefaldige världsmästaren Johan Kristoffersson har fortsatt ett starkt grepp om supercar-titeln tack vare seger på lördagen och en andraplats på söndagen.

Westomföraren Kristoffersson står på 137 poäng i totalen och är 27 pinnar före finländaren Niclas Grönholm som vann söndagens deltävling och nu återstår bara finalen i Arvika 13-15 augusti där allt ska avgöras.

– Bra poäng för mästerskapet, summerar Kristoffersson helgen i ett pressmeddelande.

Teamkamraten Nils Andersson kör i supercar lites och han är efter helgen på en andraplats i totalen med 109 poäng.

Finnskogas Linus Östlund är trea totalt på 98, men det är en bra bit upp till ledaren Tommi Hallman från Finland som tog en dubbelseger och står på 141.

Nils Andersson blev tvåa på lördagen men missade finalen på söndagen.

– Ändå ganska bra med tanke på att jag inte har kört på den här banan förut, säger Nils Andersson i ett pressutskick.

Teamkompisarna Nils Andersson och Johan Kristoffersson (höger) fortsätter att leverera.
Teamkompisarna Nils Andersson och Johan Kristoffersson (höger) fortsätter att leverera. Foto: ANETA ROZMUS

Österberg segrade

I crosscar är det knallhårt inför sista deltävlingen i Arvika. Patrik Hallberg, Haninge MK, rankas etta totalt men har samma totalpoäng som värmlänningarna Jimmie Österberg och Isak Reiersen som är tvåa respektive trea. Samtliga står på 117 poäng.

Westoms Österberg vann på lördagen och slutade fyra på söndagen efter en konstig final.

– Det blev ett snöpligt avslut på söndagen. Det blev en startsmäll vilket gjorde att vi var tre stycken som blev stående i första sväng och det blev rödflagg. De tillät inte någon av oss att starta om så vi fick inte köra finalen så det var ett lite knepigt beslut. Placeringen i finalen för oss tre gick då efter hur vi hade kvalat in till finalen, säger Jimmie Österberg och berättar om lördagens förstaplats:

– Det var jättekul. Det var riktigt bra. Jag hade ingen superkänsla i början på dagen men det gick bättre och bättre. Det blev väldigt många poäng i helgen vilket är jättebra för totalen. Just nu är vi tre förare på samma poäng inför sista deltävlingen (i Arvika).

Isak Reiersen från Östmarks Motor slutade tvåa på lördagen och femma på söndagen i crosscar.

Westoms Lukas Andersson (nummer 99) har vittring på totalseger i crosscar lite och leder inför sista deltävlingen i Arvika.
Westoms Lukas Andersson (nummer 99) har vittring på totalseger i crosscar lite och leder inför sista deltävlingen i Arvika. Foto: ANETA ROZMUS

Lukas Andersson i topp

I crosscar lite leder Westoms Lukas Andersson mästerskapet med 130 poäng och bakom jagar teamkompisen Alex Gustafsson på 125.

Gustafsson vann söndagens deltävling före Andersson och på lördagen blev Lukas Andersson tvåa medan Alex Gustafsson slutade fyra.

Rasmus Persson från Munkfors MC är trea i totalen i crosscar lite med 103 poäng.

Artikeltaggar

Isak ReiersenJimmie ÖsterbergJohan KristofferssonLukas AnderssonNils AnderssonRallycrossRallyX

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.