Lars Andersson prisas av Sunne kommun

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Författaren Lars Andersson tilldelas Kulturpriset till Göran Tunströms minne.
Foto: Kari Løvaas
Kulturpriset till Göran Tunströms minne tilldelas Lars Andersson. Prissumman är 20 000 kronor.

Priset delas ut av Sunne kommun till "lokalt verksamma kulturpersonligheter som berikat kulturlivet i Sunne", enligt ett pressmeddelande från Bokförlaget Polaris.

”Han var en idol först, och en vän sedan under hans sista tjugo år. Min roman nummer två hade han läst när vi träffades första gången, det var en kall vinterkväll med snödrev i Stockholm och året måste ha varit 1978", skriver Lars Andersson om Göran Tunström i sitt tacktal.

Andersson är aktuell med romanen "Nu" och har tidigare skrivit romaner som "Snöljus", "Bikungskupan" och "Vattenorgeln", samt två kriminalromaner om kommissarie Leonard Ringer, enligt bokförlaget.

Göran Tunström avled 2000. Kulturpriset till hans minne har tidigare tilldelats bland andra Inger och Leif Stinnerborn vid Västanå teater, och Karin och Marc Broos.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.