Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningarna sätts upp när Ransäters hembygdsgård firar 100

Publicerad:
Ole Aleksander Bang och Emelie Hebbe återvänder i rollerna som kärleksparet Erik och Anna.
Ole Aleksander Bang och Emelie Hebbe återvänder i rollerna som kärleksparet Erik och Anna. Foto: Lena Richardson

Det beskrivs som en kväll där 1921 och 2021 går hand i hand. Ransäters hembygsförening och Wermland Opera sätter upp Värmlänningarna i augusti.

Värmlänningarna – tillsammans genom tiderna, är titeln på föreställningen som sätts upp i ”Gropa” under mitten på augusti.

Som regissör står Olof Wretling:

– Vi har förberett oss i flera månader för det här kalaset med förhoppningen att restriktionerna skulle lättas. Nu när det är ett faktum så fylls jag av energi och pepp. Vi kan äntligen hälsa vår kära publik välkomna till ett dunder och brakkalas, säger han i ett pressmeddelande.

Hembygdsgården firar 100 år, och det gör även stumfilmen Värmlänningarna – som av en händelse spelades in ett stenkast ifrån just hembygdsgården samma år. När pjäsen sätts upp i sommar finns det med andra ord två anledningar att fira.

Föreställningen spelas tre kvällar mellan den 13 och 15 augusti. Biljetter släpps i slutet av juni.

Artikeltaggar

Emelie HebbeNöje/KulturOle Aleksander BangOlof WretlingRansäterRansäters hembygdsföreningRansäters hembygdsgårdVärmlänningarnaWermlandsoperan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.