Massor av Bengtsforsbor välkomnade släppt trio

Publicerad:
Välkomna hem stod det på flera plakat som mötte den hemkommande trion till Bengtsfors på fredagseftermiddagen. Foto: Thomas Wallin

Det blev känslomässigt i solskenet när många Bengtsforsbor välkomnade den åtalade, men nu från häktet släppta trion under fredagseftermiddagen.

Robin Adolfsson, sittande till höger, initierade insamlingen som gav 162 000 kronor till de tre åtalade, och han hade med sig några flaskor bubbel för att gratulera.
Robin Adolfsson, sittande till höger, initierade insamlingen som gav 162 000 kronor till de tre åtalade, och han hade med sig några flaskor bubbel för att gratulera. Foto: Thomas Wallin

Massor av människor i olika åldrar hade samlats vid infarten till Bengtsfors och väntade på att bilarna med de tre skulle anlända efter att ha suttit häktade sedan i april.

Hon försvarar Bengtsforsbo: "Han mår jättedåligt”Åklagaren yrkar på fängelse – Bengtsforstrio släpps på fri fotHäktade Bengtsforsbor riskerar ett års fängelseLedare: Systemfel gör folk förbannade

Plakat med texterna välkommen hem syntes både där och på viadukten längre bort.

Det blev känslomässigt och många kramar när de tre männen anlände till Bengtsfors.
Det blev känslomässigt och många kramar när de tre männen anlände till Bengtsfors. Foto: Thomas Wallin

Robin Adolfsson som tog initiativ till insamlingen av pengar för att hjälpa de tre åtalade med uteblivna inkomster under häktningen, var tidigt på plats och dessutom med några flaskor skumpa att gratulera med.

Mycket folk i alla åldrar hade samlats vid Klofstjärn och infarten till Bengtsfors.
Mycket folk i alla åldrar hade samlats vid Klofstjärn och infarten till Bengtsfors. Foto: Thomas Wallin

Även om domen inte fallit efter de senaste dagarnas rättegång låg det mycket lycka och känslor i luften när de tre frisläppta anlände.

Det var vänner och anhöriga på plats och många vittnade om en frustration de kände över att personer som reagerat på återkommande brottslighet straffas hårt, medan brottslingarna släpps fria.

– Kul att så många visat intresse för att de kommer hem. Man måste markera mot att återfallsförbrytare får gå in och ut som de vill. Jag hoppas att det här väcker reaktioner så att det inte händer igen, och att politiker reagerar, säger Robin Adolfsson.
– Kul att så många visat intresse för att de kommer hem. Man måste markera mot att återfallsförbrytare får gå in och ut som de vill. Jag hoppas att det här väcker reaktioner så att det inte händer igen, och att politiker reagerar, säger Robin Adolfsson. Foto: Thomas Wallin

– Kul att så många visat intresse för att de kommer hem. Man måste markera mot att återfallsförbrytare får gå in och ut som de vill. Jag hoppas att det här väcker reaktioner så att det inte händer igen, och att politiker reagerar, säger Robin Adolfsson.

Trion som släppts ur häkte efter misshandel välkomnades hem till Bengtsfors.
Trion som släppts ur häkte efter misshandel välkomnades hem till Bengtsfors. Foto: Thomas Wallin

Hans initiativ till insamling, som Dalslänningen berättat om, hade målet att dra in 30 000 kronor till killarna, men det nåddes med råge. Insamlingen kommer att ge dem ungefär 162 000 kronor i nuläget, som stöd för de problem som drabbat dem.

– Det har kommit in allt från 30 kronor till hela 20 000 kronor från givare, berättar Linda Höder-Stenegren, som är en av dem som engagerat sig i fallet.

Viadukten in till Bengtsfors var givetvis försedd med en hälsning.
Viadukten in till Bengtsfors var givetvis försedd med en hälsning. Foto: Thomas Wallin

Antalet givare rör sig om 420 till 450 stycken, berättar Robin Adolfsson.

Artikeltaggar

ÅtalBengtsforsBrott & blåljusDalslänningenLinda Höder-StenegrenMisshandelNyheterRobin Adolfsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare