Hoppa till huvudinnehållet

Författarbesök, höjdhoppare och politik i Ransäter i sommar

Publicerad:
Lena Andersson, Johnny och Stefan Holm samt Stina Hellqvist är några av aktörerna på torsdagsklubbskvällarna i Ransäter i sommar.
Lena Andersson, Johnny och Stefan Holm samt Stina Hellqvist är några av aktörerna på torsdagsklubbskvällarna i Ransäter i sommar. Foto: TT

Författaren Lena Andersson gästar Erlandergården i sommar. Så gör också tre generationer Holm och därtill firas hundraåringen Ransäters hembygdsförening.

Fyra programkvällar ska det bli i sommar på Erlandergården i Ransäter och det börjar med en hyllning.

Den 1 juli uppmärksammas Ransäters hembygdsförening, som i år fyller 100. Bland de medverkande denna kväll finns föreningens grand old lady Stina Hellqvist. Dessutom kommer Carina Ekman, Leif Persson, Pelle Schunnesson, Peter Stefanson och Anna-Lotta Larsson.

Också 8 juli, 15 juli och 5 augusti är det torsdagsklubb.

Höjdhopp och Erlander

Den 8 juli är temat ”På Tages tid” och Tage är förstås Tage Erlander. Gästen är författaren Lena Andersson, som intervjuas om sin bok Sveas son, som har undertiteln En berättelse om folkhemmet.

15 juli står tre generationer Holm i fokus. Pappa Jonny, sonen Stefan och sonsonen Melwin intervjuas.

5 augusti står politik på agendan. Med ett år kvar till valet öser politikjournalisten Torbjörn Nilsson ur sina historiska kunskaper om svensk politik.

De fyra programkvällarna bygger på intervjuer med huvudpersonerna som Anders Ajaxson svarar för. Evenemangen sker utomhus, men reservlokaler finns vid dåligt väder.

Artikeltaggar

DemokratiErlandergårdenFörfattareLitteraturMunkfors kommunRansäterRansäters hembygdsföreningSamhälleStefan HolmTage ErlanderVärmlänningarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.