Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska mackar utsatta för vandalisering

Publicerad:
Ett par värmländska mackar i OKQ8-kedjan utsattes under helgen för vandalisering. Foto: Håkan Strandman

Flera värmländska bensinstationer utsattes för vandalisering den gångna helgen.

– Det senaste året har varit nog så tufft, så det här behövde jag inte, säger Peter Holmberg på OKQ8-macken i Kil.

Det var tidig söndagsmorgon som ett antal personer uppehöll sig på mackens område i Kil. De var inte där för att tanka utan:

– De har betett sig illa. Klättrat på pumpar, hoppat på dem och vandaliserat olika skyltar på området, säger säljchefen Peter Holmberg.

Det är en kostsam vandalisering. En snabb överslagsräkning som Peter Holmberg gjort är att kostnaden för en pump ligger på 150 000 kronor.

– Vi har fått stänga av två av fyra pumpar, men vi vet ännu inte omfattningen på skadorna. Är det reparerbart? Är själva strukturen trasig? Kostnaderna är den ena sidan, den andra är förlorade intäkter. Det senaste året har varit nog så tufft, så det här behövde jag inte.

Intakta slangar

Peter Holmberg säger att frustrationen bland personalen är stor efter det inträffade, men är ändå glad att det mest ha blivit plåtskador och att läckage uteblev.

– Slangarna är intakta, men det är såklart inte bra om det blir tjall och kortslutningen i elektroniken på en bensinpump.

Vandaliseringen fångades på kamera.

– Men det bästa vore om de självmant gick till polisen, så att vi kan få ett slut på det här och kan få in försäkringsbolaget, säger Peter Holmberg.

”Riktigt grisigt”

Även kedjans mack i Kil utsattes för vandalisering under helgen. Där stannade det dock vid nedskräpning, om än en omfattade sådan.

– Det tog sex timmar att städa, det var riktigt grisigt. Hur de skräpat ner? Det vill du nog inte veta, säger Stefan Särnehed, vd för OK Värmland.

Han säger att båda händelserna är polisanmälda.

Gör ni några åtgärder för att det inte ska ske igen?

– Just nu gör vi ingenting, utan vi hoppas att det var en engångsföreteelse.

Artikeltaggar

KilNedskräpningNyheterOKQ8Stefan SärnehedSunneVandalisering

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.