Hoppa till huvudinnehållet

Albert Johansson om framtiden: ”Det kommer jag väga in i mitt beslut”

Publicerad:
Albert Johansson har landat på svensk mark igen efter VM-äventyret. De kommande dagarna ska beslut fattas om framtiden. Blir det Färjestad eller Detroit i höst?
Albert Johansson har landat på svensk mark igen efter VM-äventyret. De kommande dagarna ska beslut fattas om framtiden. Blir det Färjestad eller Detroit i höst? Foto: Mikael Fritzon/TT

Han har precis landat på Arlanda, och lägger nu VM bakom sig. De kommande dagarna blir högintressanta för Albert Johansson – och för alla FBK-fans.

– Inom en snar framtid kommer jag veta var jag spelar nästa år, säger han.

VM-äventyret blev ingen rolig historia för Sveriges del. För Albert Johansson, som var uttagen och med i truppen, blev mästerskapet en tudelad upplevelse. Han fick följa Tre Kronor från sidan.

– Det har varit speciellt såklart, en bubbla. Och så är det speciellt att ha varit med men inte ha spelat utan suttit på läktaren. Men jag har lärt mig mycket, det tar jag med mig. Resultatet är vi såklart missnöjda med. Men det har varit en rolig upplevelse.

Var det frustrerande att sitta på läktaren och följa matcherna?

– Man vill ju vara på isen och hjälpa laget. Men det var andra backar som var före mig, jag kunde inte göra mer än att hålla humöret uppe och försöka bidra vid sidan av isen.

Hur är det vara iväg på ett VM såhär? Märker ni av intresset, eller är ni i en bubbla?

– Man märker att det är mycket engagemang, det är främst med media efter matcherna, men det är ingenting man tänker på så mycket.

Hockeypanelen om FBK-bygget: ”Guld, annars tjära och fjädrar på torget”

”Får se”

När vi pratar med Albert är han på väg att sätta sig i en hyrbil och börja resan mot Värmland. Här kommer hans hockeyframtid att ta form inom kort. Detroit eller Färjestad hösten 2021 – det är frågan.

– Jag vet ingenting alls om hur det blir just nu. Jag tänkte ta några dagar och sen sätta mig ner och snacka med Detroit, Färjestad och agenten. Sen får vi se vad det blir.

Har du något drömscenario?

– Färjestads lag på pappret nu ser intressant ut, det kommer jag väga in i mitt beslut. Finns fördelar med både att åka till Detroit och stanna kvar i Färjestad, men i nuläget vet jag inte hur det blir.

Du är inne på det själv, det är ett intressant lagbygge som tar form. Vad säger du om namnen som presenterats?

– Det är bra hockeyspelare, det kan bli ett jäkligt intressant lag. Sen gäller det att få ihop det. Det vore kul att vara en del av det, men vi får se.

FBK-fansen kommer dock inte behöva vänta särskilt länge på besked om 20-åringens klubbadress i höst.

– Det har legat på is när jag har varit iväg på VM, men jag tror nog att inom en snar framtid så kommer jag veta var jag spelar nästa år.

Den här säsongen du nu lämnar bakom dig, vad säger du om den?

– Jättespeciellt med pandemin och den biten. Men samtidigt en kul säsong för min egen del med VM, tidigare landslag och JVM. En rolig och lärorik säsong, men jag hoppas att vi aldrig mer behöver uppleva spela inför tomma läkare igen.

Jakobssons galácticos – så gick det tillLista: Här är talangerna som kan bli guld värda för Färjestad

Artikeltaggar

Albert JohanssonDetroit Red WingsFärjestad BK HerrIshockeyNHLSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.