Hoppa till huvudinnehållet

Superspurten sänkte storfavoriten

Publicerad:
Med en vass avslutning besegrade Herecomestheboom den invändige storfavoriten Punchboard.
Med en vass avslutning besegrade Herecomestheboom den invändige storfavoriten Punchboard. Foto: Lennart Kihlman

Jättefavoriten Punchboard såg ut att gå mot den femte raka segern från debuten.

Men det satte Herecomestheboom stopp för med en vass avslutning en bit ut i banan.

– Jag är inte överraskad att han vann loppet, kommenterade tränaren Mikael Cedergren.

Punchboard hade övertygat rejält vid sina första fyra vinster på lika många starter och han var streckad på 78 procent på V5.

Allt såg också ut att gå enligt förhandsritningarna då Ulf Ohlsson körde till ledningen efter den första kurvan och Punchboard fick öppna det första varvet på 16,3. I det skedet låg Herecomestheboom sist som sexa på ett pärlband men kort efteråt blev det andra par utvändigt.

I den sista kurvan såg allt klart ut för storfavoritens del men då Herecomestheboom avslutade i underkant av 10/400 meter för Jorma Kontio ställde han Punchboard schack matt.

– Hästen är lite trög och klumpig, ja en slöfock faktiskt, men utan skor och skydd som i dag blir han rappare. Nästa mål är att vara med i E3, det har jag varit en gång tidigare och det skulle vara kul igen men det är tufft, säger tränaren Mikael Cedergren.

"Skulle ha kört fortare"

Ulf Ohlsson om Punchboard:

– Vi fick stryk av en häst som var snabbare. Hade jag fått köra om loppet hade jag kört 1,5 sekunder fortare det första varvet. Hästen är stor och för hans del var banan lite för lös för att passa.

Double O.Seven visade vid den senaste starten på Solvalla att han kan öppna snabbt bakom startbilen och det använde sig Björn Goop av i den första V5-avdelningen.

Från ett tredjespår var Double O.Seven i ledningen på 150 meter och även om Burj Khalifa sköt till bra den sista biten efter ett lopp i vinnarhålet vann Double O.Seven säkert i en snabb avslutning.

Trippel för Jakobsson

Hemmaseger blev det även i V5-4 genom Great Winner och Magnus Jakobsson. Efter ett invändigt lopp bytte Jakobsson till sig andra par utvändigt och attackerade på den sista långsidan. Det blev en rejäl duell mot loppets favorit Zurich As som höll på att kontra, trots press av Holy Moses Mearas under loppet, men Great Winner vann med knapp marginal.

Jakobsson tog en trippel då han även vann de två sista loppen. Både den norska gästen Maifrökna och egentränade Golden Avenue vann sina lopp den tunga vägen utvändigt om ledaren.

I V5-finalen öppnade Rocky Bear fort och kunde innan halvvarvspasseringen ta över ledningen från comebackande Gandalf Jaam. Från den positionen blev det sedan en lätt seger för Åbyhästen.

Även i kallblodsloppet på V5 kom vinnaren från Åby när Perle Bo och David Grundmann avgjorde mot ledande Rive Sjur.

Tävlingsdagen inleddes med ett lopp ingående i Juniorchansen och det vann Göran Lihv med Håkan Andersson-tränade Enjoy's Top Gun från spets.

Artikeltaggar

Björn GoopFärjestadstravetJorma KontioMagnus JakobssonTravUlf OhlssonV5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.