S vill att trä ska vara med när CSK byggs om

Publicerad:
Socialdemokraterna trycker på för att trä ska få en framträdande roll när Centralsjukhuset byggs om. Foto: Lisa Olaison

Tänk trä när CSK byggs om! Det trycker Socialdemokraterna på i en interpellation om byggprojektet.

Förra året beslutade Region Värmland att bygga om och bygga ut Centralsjukhuset i Karlstad för ungefär sju miljarder kronor.

Nu vill Socialdemokraterna att regionen använder sin trädbyggnationsplan i bygget. I en interpellation till regionstyrelsens ordförande Fredrik Larsson (M) undrar S-företrädarna Åsa Johansson och Peter Söderström när politiken får vara med och besluta om materialval till byggprojektet och vilka motiveringar styret anser är godtagbara för att leverantörer ska välja kunna bort trä.

Socialdemokraterna anser att trä har flera miljöfördelar som byggmaterial. Enligt Boverket stod byggsektorn 2018 för 21 procent av Sveriges totalt utsläpp av växthusgaser och för en tredjedel av energianvändningen.

Artikeltaggar

Åsa JohanssonBostad och byggenCentralsjukhuset i KarlstadFredrik LarssonKarlstadMiljöPeter SöderströmRegion VärmlandSocialdemokraternaVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare