Hoppa till huvudinnehållet

Han går in som partiledare efter avhoppet

Publicerad:
Bo-Inge Nilsson, kommunfullmäktiges ordförande, går in som partiledare för HEL fram till årsmötet. Det beslutades vid ett extra partimöte under söndagen.
Bo-Inge Nilsson, kommunfullmäktiges ordförande, går in som partiledare för HEL fram till årsmötet. Det beslutades vid ett extra partimöte under söndagen. Foto: AN-arkiv

Bo-Inge Nilsson tar över som partiledare fram till årsmötet, då en ny ordförande i Hela Edas Lista (HEL) ska väljas efter Hans Nilsson. Om partiet vill kan han tänka sig att fortsätta leda partiet.

Under söndagen höll HEL ett extra partimöte med styrelsen och de medlemmar som hade möjlighet att medverka för att lösa de mest akuta frågorna, uppger Bertil Börjeson.

Förra veckan meddelade Hans Nilsson, som lett Hela Edas Lista under flera år, att han lämnar partiet. Enligt honom själv berodde beslutet på att han kände sig nertystad av en del partikamrater efter sin kritik mot kommunens hantering vid utköpet av förra personalchefen.

Enligt andra partimedlemmar kom hans avhopp som en total överraskning.

Vad kom ni fram till under mötet?

– Bo-Inge Nilsson blir ordförande fram till årsmötet den 20 juni. Sen får vi se hur det blir, säger Bertil Börjeson.

Han själv går in som gruppledare i fullmäktige för HEL, också fram till årsmötet.

Bo-Inge Nilsson har flera kommunala uppdrag för sitt parti i dag. Han sitter bland annat som ordförande i kommunfullmäktige, han är ordinarie ledamot i kommunstyrelsens bildningsutskott och ersättare i kommunstyrelsen.

Du sa ja till att gå in som partiordförande tillfälligt.

– När frågan kom, så sa jag att jag kan tänka mig att ta det.

Om tre veckor kommer partiet att hålla årsmöte och då ska man välja en ny ordförande.

Kan du tänka dig att fortsätta som ordförande?

– Det är väl lite tanken från min sida att ställa upp. Om valberedningen frågar säger jag ja. Sen får vi se vad som händer, allt är så nytt. Det kan ju visa sig att fler är intresserade. Samtliga medlemmar var inte med på mötet, men många.

Vad får dig att vilja bli partiordförande?

– Det känns viktigt att partiet får leva vidare. Hans Nilsson var en stabil och stark ledare, men vi är ett väl sammansvetsat gäng vi som är kvar.

Artikeltaggar

Bertil BörjesonBo-Inge NilssonEda kommunHans NilssonHela Edas listaPolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.