Hoppa till huvudinnehållet

Frågetecken kring helikopterns landning: ”Kan landa var den vill”

Publicerad:
Invånare har noterat att ambulanshelikoptern har landat på andra ställen i Bäckefors än helikopterplattan vid Dalslands sjukhus.
Invånare har noterat att ambulanshelikoptern har landat på andra ställen i Bäckefors än helikopterplattan vid Dalslands sjukhus. Foto: Sanna Stark

Invånare har noterat att ambulanshelikoptern har landat vid brandstationen i Bäckefors i stället för den uppmärksammade helikopterplattan vid Dalslands sjukhus vid flera tillfällen den senaste tiden.

Peter Heie (C), ordförande för NU-sjukvårdens styrelse, kommer med beskedet att det inte rör sig om någon nedläggning av helikopterplattan vid Dalslands sjukhus. Det förkom sådana farhågor förra året, då plattan stängdes av formella skäl vilket Dalslänningen tidigare rapporterat om.

– Den ska göras i ordning och vi har precis skrivit avtal. Allt är utrett, säger Peter Heie.

Inte tvingad

Däremot är inte ambulanshelikoptern tvingad att landa på helikopterplattan bara för att den ligger nära sjukhuset, menar Peter Heie.

– Den kan egentligen landa var den vill, och kanske har den behövt landa vid just brandstationen om det är nära olycksplatsen eller den ambulans eller räddningstjänst den ska möta upp. Dalslänningarna kommer att se den landa på många ställen framöver, fortsätter han.

Artikeltaggar

AmbulanshelikopterBäckeforsDalslands sjukhusDalslands sjukhusHelikopterplattaNU-sjukvårdenNyheterPeter Heie

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.