Vilka heter Britt-Marie?

Signerat
PUBLICERAD:
Britt-Marior tar välförtjänt fikapaus.
Foto: JESSICA GOW / TT

Nyligen blev den nya CUF-ordföranden Réka Tolnai så kallat viral sedan hon i en video gått hårt åt alla Britt-Marie, 45, som tar plats från ungdomar och bara fikar bort sin arbetstid. Bortsett från att det är en rent felaktig beskrivning av alla 45-åringar som bär upp många svenska arbetsplatser så kan man ju fundera över varför hon valde namnet Britt-Marie. Det finns få 45-åringar som heter det i dag.

Redan när jag var barn på 70-talet var det ett ”tantnamn” (för barn är alla över 30 tant). Dagens Britt-Marior har en snittålder på 67,2 år, och namnet hade sin popularitetstopp 1950 och har dalat sedan dess. De allra flesta har väl därmed gått i pension och stjäl därför ingen fikatid från ungcenterns ordförande.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.