Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Färjestad landar fjärde drömvärvningen – ”Glad, lycklig och stolt”

Publicerad:
Joakim Nygård återvänder till Färjestad efter två säsonger i Edmonton Oilers.
Joakim Nygård återvänder till Färjestad efter två säsonger i Edmonton Oilers. Foto: FREDRIK KARLSSON

Joakim Nygård är återigen Färjestadsspelare. Klubben presenterade den skridskoskicklige ytterforwarden i ett medlemsmail under fredagskvällen.

– Jag kommer hem för att jag vill vinna med Färjestad BK, säger han till klubbens hemsida.

Det har varit Hockeysveriges sämst bevarade hemlighet de senaste veckorna. Efter Aftonbladets bomb i måndags har övergången konfirmerats av flera medier: Joakim Nygård vänder hem till FBK från Edmonton Oilers.

– Det har varit kul, bortsett från att jag inte fått spela så mycket som jag önskat. Jag och familjen har trivts bra här borta så att vi nu vänder hem är inte att vi inte trivs här. Beslutet är taget på sportsliga grunder och de grunderna är att jag vill vara med på den här resan Färjestad nu är på gång att göra, säger Nygård.

Enligt uppgifter till NWT skrevs kontraktet på tidigare i veckan. Kontraktet sträcker sig sex år framåt och innehåller inte några som helst klausuler för utlandsspel.

– Jag ville ha ett långt kontrakt och det har jag fått. Har hela tiden känt att jag någon gång kommer att spela i Färjestad igen, men kanske inte trodde att det skulle bli just nu. Men med det sagt så har jag hela tiden sagt att när jag kommer hem så kommer jag hem – och hemma i hockeyvärlden är Färjestad BK. Det känns oerhört skönt att ha det klart och jag är glad, lycklig och stolt att än en gång få vara en del av den här klubben.

Att laget satsar som man gjort är en av nyckelfaktorerna till att valet föll på FBK.

– Nu har vi ett kanonlag på papperet, men det räcker inte. Vi ska komma ihop som grupp, ställa hårda krav på varandra och därifrån lyckas med det vi alla vill. Det håller liksom inte att bara ha en massa bra spelare i en trupp – jobbet måste göras. Däremot har vi förutsättningarna för att lyckas och ingen kommer att tillåtas att inte göra jobbet. Det är många ledargestalter i den här gruppen och vi måste ta och ge ris och ros. Det får liksom inte spela någon roll om det är din bästa kompis som inte gör jobbet. Vi måste vara raka och tydliga med kravet på varandra, men det ser jag inte som några problem – mer som en styrka i gruppen att de pjäserna finns där.

Någonstans därframme kanske ett fullpackat Stora Torget hägrar:

– Jag kommer hem för att vinna guld med Färjestad BK. Jag kommer hem för att betala tillbaka det stöd och förtroende som jag fått av klubb och fans under hela min FBK-karriär. Jag vill vinna det där guldet för alla fans, för Karlstad och hela Färjestad och för mig själv. Det var alldeles för längesen nu. Men vägen dit är kantad av jäkligt hårt jobb och vi kommer inte att få någonting gratis. Vi kommer att få slita hårt och det kommer vi att göra. Ingen i det här laget kommer att tillåta något annat, avslutar Nygård

Voyce: ”Färjestad har en sak i sikte – guldet ska hem till Karlstad igen”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJoakim Nygård

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.