Hoppa till huvudinnehållet

Karlstadsgymnasium prisas: ”Världsklass”

Publicerad:
Sundsta-Älvkullegymnasiet är glada för utmärkelsen. På främre raden sitter bibliotekarierna Per Boström, Camilla Rosenblad, Eva von Knorring och Hellen Andersson. Foto: Karlstads kommun.

För tredje året i rad får skolbiblioteket på Sundsta-Älvkullegymnasiet priset ”Skolbibliotek i världsklass”.

– Det känns bra, det blir ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt, säger bibliotekarien Hellen Andersson.

För åttonde året i rad delar fackförbundet DIK ut utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass”, och det är tredje gången på tre år som Sundsta-Älvkullegymnasiet är en av vinnarna.

Kraven i år är högre än tidigare. Stor vikt läggs på att inspirera till läsning, bland annat genom att ordna författarbesök eller arrangera skrivtävlingar.

– Vi jobbar hårt för att få eleverna att läsa mer skönlitteratur, men nästan ännu mer tid på att få dem att förstå skillnaden mellan fakta och påståenden. Det är viktigt med källkritik, säger skolbibliotekarien Hellen Andersson.

Utmärkelsen blir enligt bibliotekarierna ett kvitto på att man jobbar rätt, och en morot att jobba vidare:

– Vi är mitt i arbetet med att slå ihop två stora skolor till en, och det krävs av biblioteket att det ska finnas något för alla. Samtidigt ser vi stora möjligheter med nya moderna lokaler, det finns möjlighet att utvecklas, säger Hellen Andersson.

Artikeltaggar

BibliotekKarlstadSkola och utbildningSundsta-Älvkullegymnasiet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.