Hoppa till huvudinnehållet

Från Afrika till Finland för dubbelt ledande Kristoffersson

Publicerad:
Johan Kristoffersson har två mästerskap att försvara ledningen i. Han börjar med Extreme E i Senegal den här helgen och tar sig an RallyX Nordic i Finland en vecka senare.
Johan Kristoffersson har två mästerskap att försvara ledningen i. Han börjar med Extreme E i Senegal den här helgen och tar sig an RallyX Nordic i Finland en vecka senare. Foto: KMS

Johan Kristoffersson möter Niclas Grönholm i en ny duell i RallyX Nordic.

Men först ska han försvara ledningen i Extreme E den här helgen i Afrika.

Efter första omgångens ökenäventyr i Saudiarabien är det en havsnära bana i Senegal som gäller lördag-söndag i andra deltävlingen av den nya, globala elbilsserien.

– Svårt att veta vad som väntar. Det är ju så olika miljöer vi kör och hela tiden nya förutsättningar. Men jag tror att det passar mig och Molly att ta det lite på volley.

Kristoffersson och stallkompisen Molly Taylor från Australien vann första tävlingen.

– Nu blir det ännu större fokus på att plocka poäng och inte riskera för mycket. Hoppas det blir lite mindre med damm på vägen den här gången i alla fall.

Rosberg X Racing, med den svensk-australiensiska duon, leder mästerskapet med fem poängs marginal inför helgens Ocean X Prix.

Johan Kristoffersson får ladda om direkt. En vecka senare körs RallyX Nordic på Oulu Zone i närheten av Uleåborg i norra Finland, på svenska nationaldagshelgen den 5-6 juni.

Han toppar tabellen även i den serien, men får tufft motstånd igen.

Niclas Grönholm gjorde ett inhopp i Höljes och lyckades med något så ovanligt som att besegra den trefaldige världsmästaren. Två gånger dessutom.

Grönholm har meddelat att han kör vidare på hemmaplan.

– Kul! Jag tävlar gärna mot så hårt motstånd som möjligt, säger Kristoffersson.

Totalt är det tredje tävlingshelgen och femte och sjätte deltävlingarna.

– En ny bana för mig. Utifrån filmer jag har sett är det ett väldigt racingliknande stuk. Kanske inte det vår bil gillar mest, men vi får göra en del justeringar och se vad vi kan trolla fram. Framför allt måste vi få ordning på starterna, säger Kristoffersson, som utökade sin mästerskapsledning i Höljes, trots att han inte vann någon av deltävlingarna.

Det blir fortsatt kamp mellan Johan Kristoffersson och Niclas Grönholm i RallyX Nordic.
Det blir fortsatt kamp mellan Johan Kristoffersson och Niclas Grönholm i RallyX Nordic. Foto: KMS

Istället var det säsongsdebuterande Niclas Grönholm som tog en dubbelseger.

– En möjlighet till revansch nu. Det ska bli roligt att än en gång få se hur vi står oss emot deras VM-bil, säger 32-åringen från Arvika, som även denna gång kommer att ratta den KMS-byggda Volkswagen Polon.

Kampen med Grönholm i all ära, men viktigast är ändå poängsamlandet för det totala mästerskapet.

– Det måste man väga in. Det ser ju skapligt ut nu med en ledning på 13 poäng.

Fraser McConnell, Sondre Evjen och Enzo Ide jagar närmast bakom.

– Det gäller som vanligt att fortsätta samla poäng utan att ta alltför stora risker.

Artikeltaggar

Extreme EJohan KristofferssonNiclas GrönholmRallycross

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.