Hoppa till huvudinnehållet

Socialdemokraterna: Stärk den psykiska hälsan med vårdsamordnare

Publicerad:
Ung man med psykisk ohälsa. Människan på bilden har inget med texten att göra, det är en genrebild.
Ung man med psykisk ohälsa. Människan på bilden har inget med texten att göra, det är en genrebild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Nu vill Socialdemokraterna i Värmland att man inför en vårdsamordnare för att stärka den psykiska hälsan.

– Vi får tydliga signaler om att den psykiska hälsan har kommit att försämras hos befolkningen, säger Mats Sandström (S) regionråd i opposition.

Det är i en motion som regionpolitikerna Mats Sanström (S), Ulric Anderson (S) och Åsa Johansson (S) skriver att man vill att möjligheten ska utredas.

Enligt ett pressmeddelande anser de att stödet och hjälpen måste bli bättre för patienter med ångest och depression i Värmland.

– Senaste revisionsgranskningen visar att arbetet inom området i regionen för dessa individer måste bli bättre, säger Mats Sandström (S) i pressmeddelandet.

Det handlar om att man vill se en kontaktperson som primärt ska användas för tät kontakt med psykiska sjuka personer. Inspiration till rollen hämtas från Västra Götalandsregionen, menar partiet i pressmeddelandet.

– Erfarenheter från Västra Götalandsregionen visar att införandet har haft positiva effekter för individerna som tillfrisknade snabbare och i högre grad än vid sedvanlig vård, säger Mats Sandström vidare.

Artikeltaggar

Mats SandströmRegion VärmlandSocialdemokraternaVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.