Hoppa till huvudinnehållet

Klubbchefen om nya publikbeskedet: ”Helt underbart”

Publicerad:
Suzanne Hällström kan jubla över nya lättnader i pandemirestriktionerna.
Suzanne Hällström kan jubla över nya lättnader i pandemirestriktionerna. Foto: Helena Karlsson

På tisdag är det dags.

Då välkomnas publiken tillbaka på idrottsarenorna igen, åtminstone upp till 500 personer. Och det blir tillåtet med tävlingar och matcher i större omfattning.

– Underbart, helt underbart, säger Degerfors klubbchef Suzanne Hällström.

Regeringen väntas under torsdagen häva några pandemirestriktioner från den 1 juni, erfar TT. Det innebär för idrottens del att barn och ungdomar tillåts tävla och åka på läger och vuxna tillåts tävla utomhus.

Och idrotter som tävlar i skog, på vatten och på vägar – exempelvis orientering, segling och cykel – kan få ha tävlingar med upp till 150 personer.

Dessutom tillåts mer publik på läktarna, som mest 500 personer om det är en utomhusarena med sittplatser.

– Det är ett ordentligt ljus i tunneln, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

Någon som tar emot det här beskedet med öppna armar är Suzanne Hällström, klubbchef i Degerfors IF.

– Det känns helt underbart. Vi kan visserligen inte utnyttja det här förrän i hemmamatchen mot Östersund den 3 juli eftersom det är EM-uppehåll för de allsvenskan lagen - men ändå, utbrister Hällström när NWT ringer upp.

Hon fortsätter:

– I den bästa av världar kanske det släppts på restriktionerna ytterligare lite grand då. Man kan ju i alla fall hoppas.

Vad betyder det här för Degerfors IF?

– Förhoppningsvis att vi kan sälja fler årskort. I dagsläget ligger vi runt 500, men när sådana här signaler kommer så hoppas och tror vi att det kan locka fler. Folk har ju varit ganska försiktiga så här långt och vi har varit tydliga med att vi inte kommer att betala tillbaka några pengar. Men nu kan det nog hända grejer.

Om det är 500 personer som gäller när allsvenskan startar om tror Hällström att det är de som har årskort som i första hand får komma in.

– Vi har inte tagit något beslut här, men det är ju rimligt.

RF:s ordförande Björn Eriksson igen:

– Det här får inte minst en moralisk effekt, vi lider av de revor vi får. När tecknen börjar komma att det vänder gör det mycket för de som håller på att tappa sugen.

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollRiksidrottsförbundetSuzanne Hällström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.