Hoppa till huvudinnehållet

Förra kommunalrådet lämnar: ”Jag kommer att fortsätta med kommunpolitiken”

Publicerad:
Hans Nilsson.
Hans Nilsson. Foto: Veronica Nordenberg-Olsson

Efter 12 år lämnar förra kommunalrådet Hans Nilsson Hela Edas lista. Det rapporterar SVT Värmland.

Uppbrottet sker efter en tids konflikt, bland annat kring arbetsmiljön i kommunen som, enligt Hans Nilsson, försämrats dramatiskt sedan personalchefen köptes ut för en kostnad på cirka två och en halv miljon kronor tidigare i år.

– Jag är för öppenhet. Jag kan inte se på när en hel avdelning systematiskt bryts ner, utan att jag högljutt protesterar. Jag kan heller inte acceptera att miljonbelopp betalas i avgångsvederlag till en medarbetare som inte gjort något fel, säger Hans Nilsson i ett pressmeddelande.

Kommunen har köpt ut personal för mångmiljonbelopp: ”En avslutad historia”

Nilsson säger att det finns flera orsaker till konflikten, bland annat att partikamrater försökt stoppa honom från att framföra sina åsikter i insändare eller lägga ut offentliga protokoll på Facebook.

– Den tystnadskultur som spridit sig i kommunhuset gäller inte bara bland personalen. Utan än mer bland politikerna. I synnerhet i allmänna utskottet. Där kommunalrådet, som ska vara ledare av den styrande koalitionen, har uppträtt på ett mycket nedlåtande sätt mot mig.

Hans Nilsson sitter kvar på sina politiska uppdrag som politisk vilde. I valet nästa år ska han företräda Sjukvårdspartiet som då för första gången ställer upp i kommunvalet i Eda.

– Jag kommer att fortsätta med kommunpolitiken. Jag är vice ordförande för Sjukvårdspartiet i Värmland som inte bara finns regionalt utan även kommunalt i Säffle och Karlstad. I valet nästa år finns Sjukvårdspartiet med även i Eda med både nya och gamla politiker. Det här är inte slutet utan början på något nytt.

Artikeltaggar

Eda kommunHans NilssonPolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.