Hoppa till huvudinnehållet

Lätt för Jepson med hemmastjärnan

Publicerad:
Carl Johan Jepson tog en dubbel på Axevalla. Foto: Mikael Solberger

Carl Johan Jepson hade en fin tisdagskväll på Axevalla där han bland annat vann med hemmastjärnan Handsome Brad.

Åttaåringen mötte sannerligen inget märkvärdigt motstånd, men mer än vinna kan man inte göra.

Segertiden skrevs till 1.13,4a/2 140 meter efter att Handsome Brad tidigt övertagit ledningen och segermarginalen uppgick till tre och en halv längd före Montdore och Tom Horpestad.

– Det här var ett lopp som han bara skulle vinna, men han gjorde det och såg fin ut, sa tränaren Ulf Stenströmer.

Förhoppningen har funnits från Axevallatränarens sida att Handsome Brad ska få ett wildcard till storloppet Jämtlands Stora Pris som avgörs i Östersund lördag den 12 juni, men så tycks inte bli fallet.

Istället lär en start i Mantorps Gulddivision Östgötaloppet nästa lördag.

Toppkväll för Tinter

Sybille Tinter-tränade Climber tog hem ett Dagens Dubbel-lopp med Carl Johan Jepson i sulkyn.

Från andra utvändigt växlade han ner sina konkurrenter med lätthet efter att fått spara speeden tills 250 meter återstod.

Nämnda Tinter blev faktiskt hundraprocentig på Axevalla då hennes tre hästar samtliga vann lopp. Hector Boko vann direkt i sin montédebut och i V64-avslutningen avgjorde Hooper des Chasses på ren och skär styrka.

I V64-2 blev det en tredjeplats för Peter Finell-tränade Conrads Eva. Hon inledde i dödens innan Iina Aho körde till ledningen varvet från mål och till slut var Conrads Eva en längd efter vinnande Teton Farfetch.

Artikeltaggar

AxevallaCarl Johan JepsonTom HorpestadTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.