Hoppa till huvudinnehållet

Degerforstalangen inte uttagen i U21-landslaget: ”Surt och tråkigt såklart”

Publicerad:
Degerfors Adam Carlén blev den här gången inte uttagen i U21-landslagets trupp.
Degerfors Adam Carlén blev den här gången inte uttagen i U21-landslagets trupp. Foto: Anders Bjurö/TT

När truppen till U21-landslaget presenterades på tisdagen fanns Degerfors Adam Carlén inte med.

– Det är klart att man hade det som mål och siktade på att komma med där så det var surt och tråkigt såklart, säger Carlén.

På tisdagen presenterade Sveriges U21-förbundskapten Poya Asbaghi truppen där EM-kvalmatchen mot Luxemburg den 8 juni är det stora målet.

En trupp där Degerforstalangen Adam Carlén saknades. Den 20-årige mittfältaren blev i november förra året för första gången uttagen till U21-truppen av dåvarande förbundskapten Claes Eriksson.

Adam Carlén smittades dock av covid-19 och spelade aldrig någon match för U21-landslaget och nu nobbades han alltså.

– Det är klart att man hade det som mål och siktade på att komma med där så det var surt och tråkigt såklart. Men det är en ny dag imorgon och det är bara att gnugga vidare och se till att prestera bättre så man kan ha bra chanser att komma med nästa gång. Det är inget mer med det, säger Adam Carlén.

Trodde du att du skulle komma med?

– Det är såklart svårt att veta hur de tänker. Jag känner att jag har presterat ganska bra den här våren och jag tyckte att jag hade okej chanser att komma med. Men sedan är det många andra som har gjort det bra också. Det är klart att man hoppades på att komma med.

Fick du någon förklaring av förbundskapten Asbaghi?

– Nej, han har faktiskt inte hört av sig. Sedan vet jag inte hur nära jag var heller. Det är som det är helt enkelt.

Adam Carléns lagkamrat i DIF, Oliver Ekroth, verkar förvånad över att Carlén inte är med i U21-truppen.

”Att inte Calle blir uttagen i U21, dolda kameran”, skriver Ekroth på Twitter.

Carlén tackar för Ekroths support.

– Det är roligt att vi stöttar varandra. Skönt att känna att jag har honom bakom mig.

”Är absolut nöjda”

Under vårsäsongen har Adam Carlén startat åtta av åtta allsvenska matcher för sitt Degerfors och han är nöjd med spelet.

– Ja, verkligen. Vi började lite tungt och vi kom inte riktigt in i det. Vi fick inte riktigt igång vårt spel. Men efter två matcher steppade vi upp lite och gjorde en stark insats mot Göteborg (vinst 3–2) innan vi gick ner oss lite igen och de senaste fyra matcherna har vi spelat bra. Halmstad-matchen (0–0) var lite sämre igen men ändå ingen katastrof, konstaterar Carlén.

– När man ser att vi har tagit elva poäng på åtta matcher så är vi absolut nöjda med det. Nu tar vi lite semester och laddar om inför de 22 sista omgångarna.

Artikeltaggar

Adam CarlénDegerfors IFDegerfors IF HerrFotboll

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.