Hoppa till huvudinnehållet

Familjär bilträff med fart och fläkt: ”Det bästa av två världar”

Publicerad:
På Carfamilyswes bilträffar är alla välkomna oavsett bil, märke och utseende.
På Carfamilyswes bilträffar är alla välkomna oavsett bil, märke och utseende. Foto: Fredrik Norling

Efter ett långt uppehåll med bilträffar på grund av pandemin är nu längtan över för Fredrik Norling. Andra helgen i juni intar han tillsammans med Carfamilyswe och Nordic Time Attack Gelleråsen i ett nytt samarbete.

Under 2020 inleddes ett samarbete mellan Carfamilyswe och Nordic Time Attack (NTA), där NTA ska stå för fart och fläkt medan Carfamilyswe står för en familjär och lugn bilträff.

Carfamilyswe kommer att hänga med NTA när de kör sina deltävlingar i SM-serien runt om i Sverige, först ut är Gelleråsen.

På lördagen, den andra helgen i juni, kommer Nordic Time Attack att ha en så kallad bandag eller Trackday, där anmälan också är öppen för allmänheten som vill prova på att köra under ordnade förhållanden.

Under söndagen kommer Nordic Time Attack köra den andra deltävlingen i serien.

”Det bästa av två världar”

– På söndagen ställer vi ut de ekipage som har anmält sig, vi ska stå precis intill banan och kommer att känna pulsen när förarna kommer in i depån, berättar Fredrik Norling, grundare av Carfamilyswe.

Han fortsätter:

– Det är det bästa av två världar, bilkörning på banan under uppstyrda förhållanden och sedan se lite glansbilar vid sidan om.

På grund av den rådande pandemi kommer det endast att finnas ett fåtal platser till bilträffen, där föranmälan krävs samt att det är begränsat till två personer per ekipage.

Fredrik Norling startade gruppen Carfamilyswe 2019 med syftet att välkomna alla oavsett bil och märke, men med samma filosofi som han själv.

– Det spelar ingen roll vad du åker för någonting, bara du sköter om det du åker i och behandlar den med respekt. Kärnan i gruppen är passionen samt gemenskapen, berättar han.

– Att hålla på och hoppa på en bil eller sladda in i grejer är ingenting som jag förespråkar, säger Norling och fortsätter:

– Vi vill försöka behålla det familjära, barn som vuxna är välkomna och just det här att man håller ihop är fantastiskt roligt att se.

Samarbete

Norling är glad och tacksam över samarbetet med Nordic Time Attack som gör att de kan komma ut i landet och få platser att mötas på. Han berättar att det var Jinnie Skoog från Nordic Time Attack som kommit med initiativet till ett samarbete mellan de båda.

– Vi får ju första parkett till att se när Nordic Time Attack kör sin serie, säger Norling glatt.

Tanken är att det ska bli återkommande event, men man hoppas självklart på att nästa år kunna släppa in fler utan covid-19 åtgärder.

– Vi kör lågmält och anpassat efter restriktioner detta år, men om det släpper på så kommer vi vara med på alla Nordic Time Attacks deltävlingar nästa år, avslutar Fredrik Norling.

Time Attack

Time Attack är en motorsportsgren som går ut på att köra ett så snabbt varv som möjligt på en bana.

Alla klasser kör tre kval där de åtta snabbaste förarna från alla klasser, utom Club som kör final direkt, går vidare till en Top8 där de slutligen tas fram de fem snabbaste som går vidare till final.

Tävlingen består även av fem klasser som går från vanliga gatbilar till extrema fabriksbyggda racerbilar.

Nordic Time Attack är idag Sveriges enda SM och RM tävling i Time Attack.

Källa: Nordic Time Attack

Artikeltaggar

BilträffFritid och livsstilGelleråsenGelleråsens motorbanaKarlskoga

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.