Bokfestivalen får stöd för att utvecklas

Publicerad:
På bokfestivalen möts författare och läsare. Här är det Ninni Schulman som berättar på en tidigare festival. Foto: Lena Richardson

Värmlands bokfestival och konstsatsningen Air Värmland är två av de värmländska projekt som rott hem bidrag från Kulturrådet.

Region Värmland har fått sammanlagt 1 050 000 kronor i regionalt utvecklingsbidrag till tre pågående, fleråriga projekt: Biblioteket som demokratisk arena, Barns visuella rättigheter och Air Värmland.

Dessutom fick Region Värmland 200 000 kronor till Värmlands bokfestival, när Kulturrådet fördelade stöd till litteratur- och läsfrämjande insatser.

Regionalt utvecklingsbidrag går också till kulturföreningen Kolonin i Arvika, som får 350 000 till sitt projekt Nybygge Värmland.

Artikeltaggar

ArvikaBibliotekKarlstadKoloninKonstKulturrådetLitteraturRegion VärmlandStatens kulturrådVärmlands bokfestivalVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare