Hoppa till huvudinnehållet

13 kommuner skyltar med konst i juni

Publicerad:
Ett verk av konstnären Tilda Engstrand som deltar i ”Kom närmare”.
Ett verk av konstnären Tilda Engstrand som deltar i ”Kom närmare”. Foto: Tilda Engstrand

Nu blir det skyltsöndag varje dag i en månad. Med konst. Kyrkeruds vårutställning flyttar nämligen ut till nästan alla länets kommuner.

”Kom närmare” heter Kyrkeruds folkhögskolas stora vårutställning. Titeln refererar både till att det är helt okej att komma nära konsten och att kursdeltagarnas verk kommer närmare besökarna.

Konsten kommer nämligen flytta ut till skyltfönster i 13 av Värmlands kommuner.

– Vi har valt att kalla utställningen ”Kom närmare” för att det är en fras vi sällan använder just nu. Du kan komma så nära du vill, det är tryggt och säkert med konst i ett fönster. Samtidigt som vi för första gången får sprida ut oss över hela Värmland och på så sätt komma närmare hela länet, säger Tilda Krantz, kursdeltagare.

Just nu kan färgen och konsten i vardagen verka längre bort än någonsin. Det är precis därför kursdeltagare på Kyrkeruds folkhögskola kommer att genomföra den årliga stora vårutställningen på ett nytt sätt och undvika folktäta gallerier och skollokaler.

– Kom närmare för att se detaljer, kom närmare Kyrkeruds folkhögskola, kom närmare konsten, och kanske lite närmare ett slut på dessa konstiga tider, säger kursdeltagaren Kajsa Zetterström.

Varje fönster kommer att ha ett unikt tema och ställer ut konstverk gjorda i olika tekniker som keramik, grafik och måleri. Konstverken är skapade av kursdeltagare under åren 2020 och 2021, en reflektion av en tid som kommer att dokumenteras i historieböckerna.

Utställningen pågår mellan 28 maj och 30 juni och kommer att finnas i skyltfönster i Årjäng, Charlottenberg, Arvika, Säffle, Torsby, Sunne, Kil, Karlstad, Forshaga, Munkfors, Hagfors, Filipstad och Storfors.

På regionvarmland.se/komnarmare finns en karta med alla platser.

Artikeltaggar

ÅrjängArvikaCharlottenbergFilipstadForshagaHagforsKarlstadKilKonstKyrkeruds FolkhögskolaMunkforsNöje/KulturSäffleStorforsSunneTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.