Hoppa till huvudinnehållet

Till minne: Olle Hävert

Publicerad:
Olle Hävert Foto: Ellinor Isaksson

I en ålder av 99 år har nu min kära pappa fått sluta sina dagar här på jorden.

Pappa var bördig från Skattkärr. Han har jobbat som brevbärare och postiljon i Kil och Kristinehamn. 1946 gifte han sig med Brita Kristhammar.

Så småningom bytte pappa bana, läste till lärare och 1955 tog han lärarexamen i Karlstad. Hans första tjänst blev på Fageråsens skola i Nyed. Han tillhörde församlingen och var en trogen scoutledare. Han arrangerade även simskola i många år. 1964 blev det en tjänst i Degerfors, där han bland annat hade en obs-klass, och han hade även en tjänst i Strömtorps gamla skola. Pappa var lärare fram till 1987 då han gick i pension. Han var en omtyckt lärare och skolidrottsledare.

Han hade en stark tro på Gud och tillhörde först Nyeds missionsförsamling och sedan Degerfors missionsförsamling.

Förutom skolan, familjen och kyrkan var idrotten hans största intresse, speciellt skidor och orientering. Han har hunnit med många tävlingar under åren som gått, bland annat 5-dagars men även Vasalopp.

Pappa var en omtyckt person hos alla. En god medmänniska som vilade i Guds hand livet ut. Det blir ett stort tomrum nu. För mig har han betytt extra mycket och varit en förebild i livet. Sista åren bodde han på Letälvsgården i Degerfors och in i det sista ordnade han en orienteringsbana för barnbarnsbarnen.

Sista året tog krafterna slut och den 12 maj somnade han in.

Tack för allt pappa. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta.

Närmast anhöriga är barn, barnbarn och barnbarnsbarn och Degerfors missionsförsamling.

Dottern Kersti

Artikeltaggar

DödsfallFamiljTill minne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.