Insändare: I dag firar vi Förskolans dag!

Insändare
PUBLICERAD:
Det har varit ett tufft år för alla inom förskolan, enligt Lärarförbundet i Karlstad.
Foto: NTB
Grattis till alla er som arbetar inom förskolan! Ni gör ett fantastiskt arbete med att utbilda våra yngsta barn.

Det har varit ett tufft år för alla inom förskolan. Både för oss förskollärare och barnskötare men också för barnen och er vårdnadshavare. Mycket VAB och många sjukdagar för oss alla. Ständiga anpassningar till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de riktlinjer som gäller inom förskolan.

Men nu är vi förhoppningsvis på upploppet i vårt gemensamma maraton. Vi hoppas att vi kan hjälpas åt även på upploppet nu när målsnöret hägrar i fjärran. Tillsammans har vi tagit oss hela vägen hit så nu kämpar vi på den sista biten och tar oss i mål.

Sommaren närmar sig och vi ser framemot en välbehövlig semestervila för både personal, barn och vårdnadshavare. Vi önskar och hoppas att vi i höst efter sommarledigheten ska kunna återgå till ett mer normalt läge på våra förskolor.

Stort tack till alla er inom förskolan som har sett till att hålla denna samhällsviktiga verksamhet öppen trots pandemin. Tack även till alla kämpande vårdnadshavare för ert samarbete.

Om du uppskattar dina barns lärare i förskolan i denna tuffa tid? Berätta det gärna för dem.

Lärarförbundet i Karlstad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.