Hoppa till huvudinnehållet

Antalet dalslänningar med covid-19 minskar

Publicerad:
Antalet fall av covid-19 i Dalsland minskar. I Dals-Eds kommun konstaterades endast två fall under vecka 19.
Antalet fall av covid-19 i Dalsland minskar. I Dals-Eds kommun konstaterades endast två fall under vecka 19. Foto: ADAM IHSE / TT

Spridningen av coronaviruset i regionen har nu gått nedåt fyra veckor i rad och även i Dalsland märks den tydliga minskningen. I kommunerna Dals-Ed och Åmål är antalet fall bara ett fåtal.

Dals-Eds kommun är den kommun i Dalsland som under vecka 19 hade minst antal konstaterade fall av covid-19 - två fall jämfört med tre fall veckan innan.

I Åmåls kommun bekräftades fyra fall förra veckan. Åmål var den enda kommun i regionen som under de senaste två veckorna haft ett snitt på under fem nya smittade. Åmål har alltså lägst incidens i hela Västra Götaland.

I Färgelanda kommun, som under de senaste veckorna haft en hög smittspridning, börjar nu fallen bli betydligt färre. Under vecka 19 bekräftades 16 fall, vilket är 19 fall färre än veckan innan.

Bekräftade fall per kommun
Kommun:Vecka 17Vecka 18Vecka 19
Bengtsfors:201717
Dals-Ed:1132
Färgelanda:423516
Mellerud:292018
Åmål:524

I Bengtsfors kommun konstaterades 17 fall under vecka 19, vilket är samma antal som veckan innan.

Mellerud är den dalslandskommun som har flest fall - 18 stycken - men även där har det skett en minskning från föregående vecka och framförallt är antalet fall betydligt färre än den topp kommunen upplevde för några veckor sedan då bland annat skolor fick stänga.

Den 19 maj hade totalt 183 588 personer i Västra Götaland testats positivt för covid-19. Det var en ökning med 909 fall sedan 18 maj.

Den 20 maj, klockan 10, fanns det totalt 237 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 48 på intensivvårdsavdelning (IVA), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

Inom NU-sjukvården (Näl och Uddevalla sjukhus) vårdas 28 personer varav 5 på IVA.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunBengtsforsBengtsfors kommun (org)CoronavirusetDals-Eds kommunDalslandEdFärgelandaFärgelanda kommunMellerudMelleruds kommun (org)NälNU-sjukvårdenVård och omsorgVästra Götalandsregionen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.