Hoppa till huvudinnehållet

KBAB bygger förskola och hyresrätter på Tullholmen

Publicerad:
KBAB ska bygga en ny fastighet med fyra förskoleavdelningar och 30-40 hyresrätter på det gamla KF-området på Tullholmen i Karlstad.
KBAB ska bygga en ny fastighet med fyra förskoleavdelningar och 30-40 hyresrätter på det gamla KF-området på Tullholmen i Karlstad. Foto: Lisa Olaison

Fyra förskoleavdelningar och 30-40 hyresrätter. Det är vad KBAB ska bygga på kommunens tomt i kvarteret Bageriet på Tullholmen.

– Ett bra utnyttjande av tomten, säger Henrik Lander (C).

Han är ordförande i teknik- och fastighetsnämnden som på onsdagen klubbade användningen av den kommunala byggrätten på området.

Beslutet blev att satsa på en byggnad som både innehåller förskoleplatser och hyresrätter.

– Behovet av fler förskoleplatser på Tullholmen är stort och därför är vi glada att få till ytterligare en förskola med fyra avdelningar här, säger Henrik Lander.

Samtidigt fattade nämnden beslut om att riva Orrholmens förskola och ersätta den med en större som får åtta avdelningar.

Sju våningar

Den nya byggnaden på Tullholmen blir sju våningar hög med förskola i de två nedersta våningarna och bostäder högst upp.

– Vi var noga med att hela byggrätten skulle utnyttjas och det här förslaget innebär en bra lösning säger Henrik Lander.

Det innebär samtidigt att KBAB markanvisas att först bygga fyra lägenheter i Väse innan man inleder anläggandet av sjuvåningshuset på Tullholmen.

– Vi håller på att handla upp en entreprenör och räknar med byggstart i höst. När de står klara nästa höst drar vi i gång projektet på Tullholmen.

Även på Jakobsberg

– Byggtiden blir ungefär 1,5 år. I sommar räknar vi även med dra i gång uppförandet av 62 lägenheter på Jakobsberg och nästa höst planerar vi för en andra etapp med 70-80 hyresrätter där, säger KBAB:s utvecklingschef Lars Brandelius.

Artikeltaggar

Bostad och byggenHenrik LanderJakobsbergKBABLars BrandeliusTullholmenVäse

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.