Klippte av sig fotbojan efter bråk med frun: ”Fick cellskräck”

Publicerad:
En man, hemmahörande i Dalsland, valde att klippa av sig fotbojan efter ett bråk med sin före detta fru. Nu får han avtjäna straffet på anstalten Brinkeberg istället. Foto: Håkon Mosvold

En dalslänning, född 1989, klippte av sig sin fotboja efter att ha bråkat med frun. Kriminalvården räknar det som en rymning och utfärdar en varning.

Det är Nyhetsbyrån Sirén som uppmärksammar ärendet kring mannen, hemmahörande i Dalsland, som avtjänade sitt fängelsestraff i hemmet med en fotboja.

När mannen hamnade i bråk med sin fru, som han låg i skilsmässa med, fick han, enligt egen uppgift, cellskräck.

Lämnade platsen

Han har i förhör berättat att han inte visste vad han skulle göra och valde därför att klippa av sig fotbojan. Han lämnade därefter platsen.

Händelsen inträffade i oktober förra året. Frivården försökte kontakta mannen via telefon, men fick inget svar. Frivården åkte även hem till mannen, men han fanns inte i hemmet.

Mannen varnas

Kriminalvården räknar detta som en rymning och utfärdar därmed en varning. I ett halvår lyckades mannen hålla sig undan, men i april kunde han gripas och föras till anstalten Brinkeberg.

Tiden som mannen uteblev från den så kallade intensivövervakning kommer inte att räknas som avtjänad strafftid.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDalslandFotbojaKriminalvårdenNyhetsbyrån Sirén

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare