Gängbråk med vapen i Karlskoga – en person till sjukhus

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En person är körd till sjukhus efter en misstänkt knivskärning efter ett gängbråk.
Foto: Anders Persson
En person i tjugofemårsåldern fick på tisdagen föras till sjukhus med oklara skador efter att ha blivit misshandlad av en person i artonårsåldern. Det var två gäng som kom i bråk och det ska ha förekommit vapen i bråket. En person fick föras till sjukhus.

Det var i sidotunneln från cykel- och gångvägen under E18 vid hamburgerrestaurangerna som misshandeln skedde strax efter klockan 12 på tisdagen.

Sidotunneln var avspärrad med polisen plastband och en polisbil och en piket stod vid parkeringen vid en av hamburgerrestaurangerna.

Höll förhör

Innanför avspärrningen stod polisen och förhörde några ungdomar som sett det som hänt. Samtidigt var det flera polisbilar som åkte runt i Karlskoga och jagade de inblandade.

Enligt Kalle Näsman, förundersökningsledare på Karlskogapolisen, var det två gäng som möttes i tunneln och bråk ska ha uppstått mellan ungdomarna. Enligt polisen är det ungdomar som är kända av polisen sedan tidigare.

– Vi vet inte riktigt vad som hänt än, mer än att de har slagits. Just nu håller vi förhör med personer på plats och flera poliser är ute och jagar personer som vi misstänker ha varit med.

Enligt obekräftade rykten ska det ha handlat om en knivskärning.

– Vi kommenterar inte det. Jag kan säga att det handlar om ett grovt våldsbrott.

Kalle Näsman vill inte kommentera om de gripit några fler eller hur det är med personen på sjukhuset.

– Men ingen mer behövde besöka sjukhuset, det var några som hade blåtiror och sånt.

Den misstänkta gärningsmannen greps efter en tids jakt och var misstänkt för grov misshandel. Senare under kvällen släpptes mannen efter beslut av åklagare.

Inte skäl nog

Lars Hedelin är presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

– Åklagaren har beslutat att det inte fanns skäl nog att behålla honom och jag vet inte om han är misstänkt eller inte. Men eftersom vi inte har någon gripen så kommer vi inte säga så mycket mer på grund av utredningen.

Polisen fortsatte med förhör och tekniska undersökningar under kvällen.

Mannen på sjukhuset har inte livshotande skador.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.