Hoppa till huvudinnehållet

Backstjärna skriver treårsavtal med BIK: ”Ta upp laget till SHL”

Publicerad:
Senast Henrik Larsson spelade i BIK var säsongen 2018–2019.
Senast Henrik Larsson spelade i BIK var säsongen 2018–2019. Foto: Roger Gleisner

Henrik ”Kingen” Larsson, 26 år, har skrivit ett treårskontrakt med BIK Karlskoga.

– BIK gör en mycket intressant satsning. Jag vill vara med och ta upp laget till SHL, säger han.

Att Karlskogakillen blir värdefull för BIK är det ingen tvekan om.

– "Kingen" bidrar med mycket rutin både på och vid sidan av isen. Han är otroligt spelskicklig och kommer vara en av ligans absolut bästa backar, säger klubbchefen Torsten Yngveson.

Larsson har följt BIK med stort intresse även under åren då han inte spelat i BIK.

– Nu i våras var det riktigt nära att det blev kvalfinal. Stommen ser ut att bli kvar. Om vi kan bygga vidare på allt bra som redan varit tror jag att vi tar oss upp till SHL, säger han.

Genombrottet

Backen fick sitt stora genombrott säsongen 2016–2017 när BIK gick till SHL-kval. Han svarade då för flest poäng i hockeyallsvenskan och stod dessutom för flest målgivande passningar när det gäller backar.

Efter drygt en säsong i Brynäs SHL-lag återvände han till BIK. Närmast kommer han från två år i TPS i högstaligan i Finland. Nyligen förlorade laget finalserien där.

– Min mamma kommer från Finland och jag har släkt där. Det var ett lärorikt äventyr att spela där. Nu känns det som helt rätt att flytta hem och göra allt jag kan för BIK, säger han.

Sista finalmatchen i Finland spelades för en knapp vecka sedan.

– Det har varit en intensiv period med mycket tätt matchande senaste tiden. Jag kommer behöva några veckors ledighet men därefter är jag redo att dra igång träningen med övriga laget. Det här är något jag verkligen ser fram emot.

Kontraktsläget

Spelare som har kontrakt till och med säsongen 2021–2022: Alexander Leandersson, Arvid Aronsson, Wilhelm Westlund, Sebastian Fakt, Åke Stakkestad, Aleksi Rekonen, Mikael Eriksson, David Lindquist, Johan Larsson, Viktor Lennartsson (ny från Forshaga, division 1) och Edwin Lindström.

Till och med 2022–2023: Gustaf Franzén och William Pethrus (ny från Kristianstad, allsvenskan).

Till och 2023–2024: Henrik Björklund och Henrik Larsson.

Båda tränarna, Karl Helmersson och Johan Schoultz, har kontrakt till och med säsongen 2021–2022.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagHenrik LarssonIshockeyKarlskogaNobelhallenTorsten Yngveson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.