Hoppa till huvudinnehållet

Torsbybandets hyllning till Värmland: "Det är så vackert"

Publicerad:
Anders Nordlund har tillsammans med Thomas Berglund skrivet en hyllning till den värmländska solnedgången. Foto: Privat

Hjulen har stått stilla för dansbanden under pandemin.

Men för Anders Nordlund och hans Fernandoz har den ofrivilliga semestern inte bara varit negativ.

Nu släpper gruppen en hyllningslåt till Värmland.

Det började med en melodi från låtskrivaren Thomas Berglund. Anders Nordlund, frontmannen i dansbandet Fernandoz, fick feeling och klädde melodin med ord som blev en hyllning till Värmland.

– Texten bara kom till mig, säger Anders Nordlund i ett pressmeddelande till NWT.

Singeln ”Soluppgång i Värmland” släpptes i dagarna.

– Den som inte upplevt en soluppgång i Värmland och i vår natur har missat något. Det är så vackert. Så det bara blev så. Det fick bli en hyllning till Värmland, och det är märkligt egentligen att det behövde gå så många år innan jag skrev en sådan text.

Dansbandens värmländske låtskrivare: "Kaos väntar dansbandsvärlden"

En ljusglimt

Under pandemin har hjulet stått stilla för de flesta dansbanden, så också för Fernandoz. Men trots allt har Anders Nordlund hittat en ljusglimt – allt det inställda har lämnat tid för annat.

– Det är en sak som är positiv faktiskt. Att stanna upp och uppleva mer av det vardagliga. Jag har varit på resande fot och spelat så länge jag kan minnas och även om jag givetvis varit hemma en del så har det här året varit något helt annat, fortsätter Anders Nordlund.

– Jag har tagit mig mer tid att vara ute i den fantastiska natur vi har här runt knuten och det har varit en fantastisk tid måste jag säga.

Malmros om komediserien: "Humor med mycket drama i"

Artikeltaggar

DansbandFernandozMusikNöje/KulturNWTThomas Berglund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.