Öppet breddtrav – V5-lösningen finns i avdelning fyra?

Publicerad:
Foto: Marcus Bryngelsson

Nästa travdag i Värmland är på måndag kväll på Färjestad.

Det är ett breddtrav med nio lopp och som så många gånger förr vid breddtrav är det en öppen V5-omgång som bjuds.

Det brukar alltid vara mycket känslor när det handlar om breddtrav och det är inte sällan som V5-utdelningen sticker iväg. Så ser ut att kunna bli fallet även den här gången för det givna singelstrecket att bygga upp systemet på lyser med sin frånvaro.

Till slut föll valet på Our Girl i den fjärde avdelningen trots att hon står aningen hårt inne i loppet. Hon gjorde årsdebut i början av maj och som trea var hon inte stort slagen av vinnande Bastian. Det var en klart bra årsdebut i våra ögon och vi tror att hon kommer att vara lite ytterligare förbättrad i den här starten.

Den tredje avdelningen är ett montélopp och här väljer vi att låsa på två hästar som båda kommer från seger.

Abracadabra Oro var med i ett montélopp på Lindesberg den 8 maj och ledde från start till mål. Med endast tre hästar på den första volten tror vi att chansen till en repris är god. Vi väljer dock att dubbla systemet med Notation som visade toppform vid vinsten på Axevalla senast och nu gör sin första start i monté.

Det svåraste loppet att tippa inom V5-spelet är den andra avdelningen som är stängd vid intjänade 20 000 kronor. Vi ger tipsettan till Eddiant som har visat fartresurser som innebär att han bör vara med i segerstriden i ett felfritt lopp men att strecka så långt som plånboken tillåter är rådet.

Anemon har visat fin form i de senaste starterna och tippas i V5-inledningen och Anotherdewey, som har suttit fast i två starter i rad, bör ha bra chans att ta karriärens femte seger i V5-epilogen.

Rubrikhästar

V5-spiken

Our Girl (avd 4)

En bra häst för klassen som har årsdebuten överstökad.

V5-fidusen

Ivan (avd 5)

Har Arvikahästen en bra dag går ingen konkurrent säker.

V5-1

1 Anemon

6 Likeitalot

3 Morran

9 Jatzy Jazz

7 Endwithastar

8 Jolene Boko

10 Kristine Lilly

----------------------------------------

5 Inside the Dream

2 Simb Marilyn

4 Usiana Face

1 Anemon har visat fin form i de senaste starterna. Näst senast sköt hon till bra efter en sen lucka och i den senaste starten fullföljde hon fint efter ett invändigt lopp och avslutade med 13,2/700 meter. Stämmer det med positionerna från innerspåret kan Per Berg Thomsen sitta bakom vinnaren.

6 Likeitalot höll farten klart godkänt som femma senast i ett lopp som gick väldigt fort till slut. Likeitalot avslutade med 10,2/400 meter och med två lopp i kroppen bör hon vara segermogen.

3 Morran har inte startat sedan i början av januari men är bra nog för att segerstrida direkt.

9 Jatzy Jazz är kapabel och ska inte underskattas trots ett bakspår.

V5-2

3 Eddiant

1 Smart

4 Raspberry S.W.

11 Flapdoodle

8 You Again

----------------------------------------

12 Portemonnaie

6 Snapchat

7 Stinas Hilda

9 Bumblebeanie

5 Donnatella Cape

10 Senor Flax

2 Zorros Tornado

3 Eddiant har visat så pass bra fart att han kan vara vinnaren i det här svårtippade loppet. Han gjorde årsdebut den 7 april i Årjäng men det blev galopp 600 kvar och utan den hade han varit med i den främre träffen. Tippas från ett bra utgångsläge.

1 Smart galopperade från spår två i volten senast och tappade en hel del mark. Upphämtningen som femma får ett plus i kanten och från ett innerspår med autostart den här gången bör hon få ett fint lopp.

4 Raspberry S.W. avslutade bra i skymundan senast, 14,2/400 meter, trots att hon blev hängande i spåren inledningsvis. Kan ta karriärens första seger.

11 Flapdoodle är ett tidigt streck trots utgångsläget.

V5-3

3 Abracadabra Oro

9 Notation

----------------------------------------

4 Chilling Star

1 Q.Allegretto

8 Önas My

12 Upside Down Cake

6 Hunter Sund

10 Vikens Gozo

11 Untouchable In

7 Undazzled Eyes

5 Candy Prince

2 Quickrelease

3 Abracadabra Oro tog karriärens första seger i den senaste starten. Den var i Lindesberg och Abracadabra Oro drog på i ett klart försprång i ledningen under loppet och vann med säker marginal. Med tre hästar på startvolten kan det bli ledningen på nytt och en repris från senast.

9 Notation ordnade en skräll när han vann ett lunchlopp på Axevalla den 29 april. Efter ett smyglopp avslutade Notation bra för Nathalie Blom och vann med knapp marginal före Emerick. Trots dubbla tillägg är Notation ett mycket tidigt bud i det här montéloppet.

4 Chilling Star gjorde ett bra lopp som fyra i årsdebuten och har troligtvis gått framåt formmässigt med det loppet.

V5-4

6 Our Girl

----------------------------------------

2 Winning Mistress

3 Nisse Roc

8 Fireman Am

12 Albert G.

4 Hunter Mahan

5 Hugo Brew

10 Crash Axe

1 Bahia Blanca

13 Wirano Chip

9 Västerbo Starlit

7 Muscle Salt

11 Dallas S.I.R.

6 Our Girl gjorde årsdebut i den senaste starten och slutade då trea bakom Bastian och Dalforno. Our Girl kom till ledningen i ett tidigt skede och höll bra till tredjeplatsen via 14,5 det sista varvet. Hon är bra från alla positioner och vi tror att Peter Ådefors sitter bakom vinnaren här.

2 Winning Mistress gjorde ett bra lopp i skymundan bakom vinnande Bon Bini senast när hon avslutade med 11,7/700 meter på innerspår.

3 Nisse Roc fick också ett invändigt lopp senast. Han är normalt med och gör upp om segern i den här typen av lopp.

V5-5

3 Anotherdewey

4 Livi Money Maker

7 Towbar

12 Ivan

5 Paris by Cash

2 Julita Express

1 All Reasons

----------------------------------------

8 Daarom Well

6 Andover Hudson

11 Thebigbangtheory

9 Irish Cream Zon

10 Octavius Harvester

3 Anotherdewey har efter lopp i ledarens rygg gått i mål med sparade krafter i de två senaste starterna. Formen är alltså fin på den här kanten och nu kan det vara dags att ta karriärens femte seger. Till den här starten är det anmält att han ska tävla med en jänkarvagn.

4 Livi Money Maker har bra kapacitet men har inte fått full utdelning på den då det har blivit två vinster på 35 starter i karriären. Nu handlar det om comeback men han är bra nog för att vinna direkt.

7 Towbar gick en fullt godkänd avslutning från andra par utvändigt senast och har nu två lopp i kroppen efter ett kortare tävlingsuppehåll.

Stora systemet (ovan strecket): 7x5x2x1x7 = 490 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 3x3x2x1x4 = 72 rader.

Tips övriga lopp:

Lopp 1: Juniorchansen, tippas ej.

Lopp 2: Juniorchansen, tippas ej.

Lopp 8: 7 Royal Vacation, 2 Signora Infine, 8 Eenymeenyminymoe Outs: 5 Fokker S.S.

Lopp 9: 1 Guepe du Colombier, 5 Ruhtless, 3 Suppressing Fire Outs: 10 Persos Merlot.

Artikeltaggar

FärjestadstravetTravV5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare