Hoppa till huvudinnehållet

Lada blir till saluhall i höst

Publicerad:
Kikki Ahlstedt Karlsson vill förädla den egna lammproduktionen men också samarbeta med andra. Foto: Helena Karlsson

Nu är alla papper och tillstånd på plats, i höst öppnar en saluhall i Kil. Kikki Ahlstedt Karlsson på Ruds gård har växt ur sina lokaler och vill nu satsa stort och samla alla Värmlands produkter på samma ställe.

Tankar kring en saluhall har funnits i många år, berättar Kikki Ahlstedt Karlsson som äger Ruds gård och samarbetsföretaget Gårdarna i Värmland. Nu är det äntligen dags.

Planen är att investera i förädling av den egna lammproduktionen men också att skapa en möjlighet för fler blivande och aktiva livsmedelsföretagare att utveckla och sälja sina produkter i saluhallen.

– Saluhallen ska också sälja produkter från andra värmländska gårdar men det här är en innovativ sak som får falla på plats lite allt eftersom, säger hon.

Trendigt

Hon har många års erfarenhet i bagaget och berättar att det börjar hända grejer nu.

– Jag har jobbat länge med det här och nu känns det som att folk börjar fatta grejen.

Den stora ladugården norr om Kils kyrka som ska bli butik är ett gammalt militärförråd men har fungerat som lager sedan en tid tillbaka. Nu ska lokalen rustas upp, första steget är att lägga klinkers och byggas en uteplats

– Ja det är mycket att göra men jag vill inte vänta längre, jag vill bara komma igång.

Sommarprojekt

Hade hon fått som hon velat hade saluhallen öppnat redan i juli men det känns inte längre realistiskt.

– Bara allt faller på plats nu kan jag öppna i augusti eller september. Det här kommer att bli en bra grej för hela livsmedelsproduktionen i Värmland och det känns fantastiskt roligt.

Artikeltaggar

FöretagandeGårdarna i VärmlandKilKöttproduktionLokalproduceratNäringslivNyetableringarOdlingRenoveringarSaluhall

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.