Hoppa till huvudinnehållet

Punktering stoppade överlägsen Kristoffersson

Publicerad:
Johan Kristoffersson åkte ut i semifinalen under första deltävlingen av RallyX Nordic i Höljes. Trots det leder han fortsatt mästerskapet.
Johan Kristoffersson åkte ut i semifinalen under första deltävlingen av RallyX Nordic i Höljes. Trots det leder han fortsatt mästerskapet. Foto: QNIGAN

Det såg ut att bli en walk in the park.

Men sedan åkte Johan Kristoffersson på en punktering och segern gick upp i rök.

– Snöpligt slut men det är som det är, säger värmlänningen.

Allt gick som på räls.

Johan Kristoffersson var snabbast i samtliga kvalomgångar och såg ut att gå mot en övertygande seger i RallyX Nordic-deltävlingen i Höljes.

Trefaldige världsmästaren körde på många sätt i en klass för sig, vilket även konkurrenten Fraser McConnell slog fast i livesända RallyX TV.

– Johan är 100-procentig och jag har svårt att se att någon ska kunna rå på honom. Han är som racingens Usain Bolt, sa jamaicanen strax innan semin.

Möjligen var det taktiskt, en jinx i världsklass.

För när det väl skulle köras om finalplatserna tog det stopp för den annars så överlägsne Kristoffersson.

– Jag fick en bra start, kom ut i ledning och försökte bara kontrollera det därifrån. Men sedan åkte jag på en punktering och det är som det är. Jag har många gånger haft marginalerna på min sida men i dag hade jag dem mot mig, säger 32-åringen.

Trots fadäsen är han nöjd med sin insats.

– Med tanke på konkurrensen från de två Hyundaierna (Niclas Grönholm och Krisztian Szabo) så gick det långt över förväntan. Vi vet att vi inte har samma fart som de har på sina varvtider och då har vi helt enkelt tvingats trolla med annat. Vi vred verkligen ut det sista ur bilen och det var riktigt riktigt roligt. Det var som när rallycross är som bäst, säger Kristoffersson.

Vem som vann?

Nämnde Grönholm följt av Anton Marklund och Krisztian Szabo.

Vad gäller totalställningen i RallyX Nordic leder Johan Kristoffersson fortsatt tungviktsklassen på 74 poäng, fyra före Sondre Evjen liksom åtta före Fraser McConnell.

Lördag-söndag körs ytterligare en deltävling i Höljes – den fjärde av mästerskapets sju.

Resultat

Supercar: 1) Niclas Grönholm 2) Anton Marklund 3) Krisztian Szabo 4) Fraser McConnell 5) Sondre Evjen 6) Philip Gehrman

Supercar lites: 1) Tommi Hallman 2) Nils Andersson 3) Linus Östlund 4) Martin Enlund 5) Martin Jonsson 6) Casper Jansson

Crosscar: 1) Isac Egonsson 2) Ronalds Baldins 3) Patrik Hallberg 4) Reinis Nitiss 5) Tommie Svärd 6) Jimmie Österberg

Crosscar junior: 1) Alex Gustafsson 2) Erik Nilsson 3) Lukas Andersson 4) Lauri Halonen 5) Joonatan Ylilammi 6) Rasmus Persson

Artikeltaggar

HöljesJohan KristofferssonRallycross

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.