Lindell om stödet från restaurangen: ”Pappa hade köpt fyra Degerforströjor”

Publicerad:
Erik Lindell. Foto: Kajsa Juslin

Erik Lindell är uppvuxen i Norrköping och har fostrats i stadens lag IFK.

På torsdagskvällen var han tillbaka – som motståndare.

– Det är klart att det var jättespeciellt, säger Lindell.

I restaurangen hade han stöd hemifrån.

– Pappa hade köpt fyra Degerforströjor till hela gänget så det var i alla fall fyra supportrar på plats, säger Lindell.

Ytterbacken var tillbaka i startelvan efter att ha startat på bänken i de senaste två matcherna.

– Jag tycker väl att jag hanterade defensiven hyfsat bra. De har många bra spelare i offensiven men vi hade bra koll. Framåt gäller det att ta vara på chanserna och det tycker jag att vi gjorde. Det var skönt att få göra en assist.

Lindell spelade fram till Abdelrahman Saidis 1–1-mål i andra halvlek.

– Jag har slitit lite med formen i inledningen av säsongen så att göra poäng är jätteviktigt för självförtroendet. Nu är det bara att bygga vidare på detta.

"Jättestarkt"

Saidis fullträff kom till efter ett mönsteranfall.

– Den ytan i straffområdet är en yta som vi vill åt. Om det inte går att slå in bollen framför backlinjen är det snett inåt bakåt som gäller. Där kom Saidi väldigt bra.

– Det kändes som att vi störde Norrköping rejält efter kvitteringen. Vi hade en riktigt bra period och nu ser vi vad vi kan göra. Vi vann mot Djurgården och tog poäng mot Norrköping. Det är starka papper.

– Det är jättestarkt att vi tog poäng och det får vi vara nöjda med. Vi stod upp bra och vi kunde lika gärna ha fått med oss alla poäng. Det kunde ha slutat lite hur som helst så kryss var nog rättvist ändå.

Erik Lindell inledde karriären i IFK Norrköping redan som femåring och spelade i klubben hela vägen upp till A-laget. Så visst var det speciellt att vara tillbaka på gamla hemmaarenan.

– Jag vet inte hur många timmar som jag har spenderat här. Jag känner många spelare i och runt laget. Det var kul att komma tillbaka och väldigt skönt att åka härifrån med en poäng.

Hur var välkomnandet på planen?

– Bra ändå, tycker jag. Det var en skämtsam ton. Jag sa till "Limpan" (Linus Wahlqvist, kapten) att han skulle ta tag i det innan det spårar ur. När det hettade till några gånger. Det var en rolig match.

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrErik LindellFotboll

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare