Hoppa till huvudinnehållet

De lyfter ut konsten i skogen: gör performance om kvinnor och natur

Publicerad:
Reporter Lena Richardson
Lena Richardson
lena.richardson@nwt.se
Helene Karlsson och Sofie Falkstad tar sig an frågor kring kvinnor och natur i en aktuell performance.
Helene Karlsson och Sofie Falkstad tar sig an frågor kring kvinnor och natur i en aktuell performance. Foto: Gunilla Rung Klint

Konstgruppen Otalt ger sig ut i naturreservatet Stömne på fredagseftermiddagen. På programmet: en performance om kvinnor och natur.

Helene Karlsson och Sara Falkstad i Arvikabaserade konstgruppen Otalt ger performancen ”Women walking talking grieving” vid två tillfällen under fredagseftermiddagen, den 14 maj.

”Women walking talking grieving är ett performance som undersöker kvinnors plats i naturen, reservatstanken och sorgen över förlorade naturmiljöer. Otalt vandrar, reflekterar, samtalar och dokumenterar i naturreservat, tillsammans med andra kvinnor. Vår ambition är att sammanföra kvinnor som har olika perspektiv på naturen, skogen och sorgen, till exempel biologer, präster, konstnärer eller psykologer”, berättar de i ett mejl till NWT.

Women walking talking grieving ingår i Konstfrämjandets projekt Skogen mellan oss.

Stömne ligger tre mil söder om Arvika, längs väg 175 mellan Arvika och Säffle, och naturreservatet är känt för sina många och gamla ekar.

Hon visar skogen som plats för chock och trygghetKULTUR SKOGEN MELLAN OSS

Artikeltaggar

ArvikaDjur och naturHelene KarlssonHistoriaJämställdhetKonstNaturreservatNöje/KulturSara FalkstadSkogStömne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.