Nu är bygget av HSB Värmlands andra etapp på Jakobsberg i gång

Publicerad:
Magnus Alvkäll, projektchef på Serneke, Berith Forslund som är en av dem som har köpt lägenhet och Sylvia Michel, styrelseordförande i HSB Värmland tog det första spadtaget för HSB Värmlands andra etapp på Jakobsberg. Foto: Christer Wik

HSB Värmland fortsätter sitt bostadsbyggande på Jakobsberg. På torsdagen tog man tillsammans med Serneke och lägenhetsköpare första spadtaget för ytterligare 48 lägenheter.

HSB Värmland bygger ny etapp på Jakobsberg

I maj 2020 satte HSB spaden i marken för de första bostäderna i den nya stadsdelen Jakobsberg, två punkthus med sammanlagt 46 lägenheter. Där väntar inflyttning i november.

Två stycken fyravåningshus är en del av HSB Värmlands andra etapp på Jakobsberg. De ska stå klara för inflyttning vintern 2022/2023.
Två stycken fyravåningshus är en del av HSB Värmlands andra etapp på Jakobsberg. De ska stå klara för inflyttning vintern 2022/2023. Foto: Illustration: HSB Värmland

Och nu har man gått i gång med etapp 2 där markarbetena påbörjades vecka 10. På torsdagen togs det officiella spadtaget för projektet som innehåller tre nya flerfamiljshus; två fyravåningshus och ett sexvåningshus.

Så här kommer det sex våningar höga punkthuset se ut när det står färdigt.
Så här kommer det sex våningar höga punkthuset se ut när det står färdigt. Foto: Illustration: HSB Värmland

– Det är spännande att vara först ut på ett område där dåtid möter nutid samtidigt som vi bygger för en hållbar framtid, säger HSB Värmlands styrelseordförande Sylvia Michel.

Och intresset för etappen är mycket stor.

– Vi har redan sålt 36 av de 48 bostadsrätterna och etapp 1 är slutsåld sedan årsskiftet, säger Jessika Lundgren, vd för HSB Värmland.

Det blir 27 stycken treor, tolv tvåor, sex fyror och tre ettor i etapp 2. Ytorna kommer variera mellan 33 och 97 kvadratmeter och priserna mellan 895 000 och 3 975 000 kronor.

I november är HSB Värmlands första etapp på Jakobsberg som består av två stycken sju respektive fem våningar höga punkthus klara. De består av totalt 46 lägenheter.
I november är HSB Värmlands första etapp på Jakobsberg som består av två stycken sju respektive fem våningar höga punkthus klara. De består av totalt 46 lägenheter. Foto: Christer Wik

Berith Forslund är en av dem som har köpt en lägenhet i den andra etappen.

– Jag ville ha en lite mindre lägenhet och föll för det fina läget nära naturen, säger hon.

Totalt planerar HSB Värmland för ytterligare tre bostadsetapper intill dagens två alldeles bredvid Jakobsbergsskogen.

Arbetena med HSB:s tre nya flerbostadshus på Jakobsberg är redan i gång. Markjobbet inleddes vecka 10.
Arbetena med HSB:s tre nya flerbostadshus på Jakobsberg är redan i gång. Markjobbet inleddes vecka 10. Foto: Christer Wik

Artikeltaggar

Bostad och byggenHSBJakobsbergJessika LundgrenMagnus AlvkällSernekeSylvia Michel

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare