INSÄNDARE: Min psyksjuka dotter tas inte på allvar

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten är besviken på hur psykvården har bemött hennes dotter.
Foto: isabell Höjman/TT
Min dotters senaste besök hos en läkare (olika hyrläkare varje gång) på öppenpsykiatrin, varade fem minuter (!). Det var första gången hon gick själv – och hon var förberedd med frågor på en lapp.

Besöket gällde uppdatering av sjukintyg/läkarintyg. När hon säger att hon mår sämre kommer inga följdfrågor från läkaren, inte heller någon genomgång av mediciner. Det var fem månader senast hon träffade en läkare och saker och ting kan ju förändras. Hon har neuropsykiatriska diagnoser, svår ångestproblematik, social fobi, depression med mera. Hon vill bara må bättre, men efter detta besök kände hon sig bara besviken.

Varför är det så svårt för manliga läkare att lyssna på min dotter, att ta henne på allvar? Nu får vi bara hoppas att det blir bättre nästa gång. Att det kommer någon som vet hur man bemöter människor med psykisk ohälsa.

Ledsen och trött mamma

SVAR DIREKT: Ta kontakt med mig

Jag beklagar att du upplever att din dotter inte tas på allvar. Jag känner inte till vad som skett, men vill gärna ha kontakt så att jag kan få veta mer. Du når mig via Region Värmlands växel, 010-831 50 00.

Marie Pettersson

Tillförordnad verksamhetschef psykiatrisk öppenvård