Hoppa till huvudinnehållet

Gert Carlsson: ”Nisser bör lämna in avskedsansökan”

Publicerad:
Profil invests vd Gert Carlsson är inte överraskad över advokatfirman Dnovos kritik mot Karlstads kommun angående stadshusaffären och anser att kommunalrådet Per-Samuel Nisser bör avgå. Foto: Fredrik Karlsson

– Jag tyckte att Stadshusförsäljningen var så uppenbart fel från dag ett. Min inställning är att Per-Samuel Nisser bör lämna in sin avskedsansökan.

Det säger Profil invests vd Gert Carlsson som lade ett eget bud på Stadshuset.

Det kom tidigt fram i turerna kring Stadshuset att Gert Carlsson ville köpa fastigheten för 100 miljoner kronor. Men Karlstads kommun ville inte sälja till honom.

Det blev i stället MSTWBG fastigheter med bland andra affärsmannen Mikael Solberg som fick köpa den stora byggnaden för 51 miljoner kronor.

När nu advokatfirman Dnovo kommit med sin oberoende rapport skräder inte Gert Carlsson orden när han kommenterar den kritik som man riktar mot kommunen.

– Det förvånar mig inte att Karlstads kommun får kritik. Jag tyckte att Stadshusförsäljningen var så uppenbart fel från dag ett. Det är så många fel som har begåtts.

”Många fel har begåtts”

– Bland annat det faktum att Mikael Solberg och hans kollegor inte kontrollerades bättre.

– Året innan affären hade till exempel det bolag som skulle bli större än Facebook ingen omsättning och en anställd. Och varför skulle de äga en så stor byggnad som Stadshuset, undrar Gert Carlsson.

Han anser att de förtroendevalda lurades.

– Politikerna var naiva och blev blåsta. Framför allt Peter Kullgren och Per-Samuel Nisser har ett större ansvar i det här.

Tycker han bör avgå

– Min inställning är att Per-Samuel Nisser bör lämna in sin avskedsansökan, speciellt efter att den här oberoende rapporten har presenterats, säger Gert Carlsson.

Han menar att kommunen lätt hade kunnat sälja Stadshuset för betydligt mycket mer pengar än vad avtalet med MSTWBG fastigheter inbringade.

– På den öppna marknaden hade en så stor och central fastighet kunnat gå för 120 miljoner kronor. Men nu var det ingen fler som fick chansen att lägga några bud.

Är du bitter för att du inte fick köpa Stadshuset?

– Inte bitter, snarare besviken att det slutade som det gjorde. Jag hoppas att detta var en knäpp på nästan åt politikerna att de inte kan köra sitt eget race, säger Gert Carlsson.

Artikeltaggar

Gert CarlssonKarlstadNäringslivPer-Samuel NisserPeter KullgrenStadshusaffären

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.