Hoppa till huvudinnehållet

V75 i sista stund: snällt körd i årsdebuten – full pott nu?

Publicerad:

Det är dags för årets första storloppsdag i Sverige med Paralympiatravet, Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal på Åby. Det är otroligt bra klass på Paralympiatravet och hela omgången är en sportslig höjdare. Som vanligt på Åby ska man ta hänsyn till att det är dubbla open stretch på upploppet.

Favoriterna

Önas Prince (V75-3) ser ut att bli omgångens mest streckade häst med god marginal som favorit i Kungapokalen. Efter strykningen på Brambling är Önas Prince klar spetsfavorit och det är där som han gör sina bästa lopp. Man ska dock tänka på att han fick bestämma tempot i sitt uttagningslopp och det lär bli mer tryck i loppet nu.

Eagle Eye Sherry (V75-1) var den klara kullettan bland de treåriga stona förra året och det nya året har inletts på bästa sätt med två vinster på två starter. Båda vinsterna är tagna från ledningen och hon lär ta spets på nytt från sitt innerspår. Även om respekten för Fifty Cent Piece, som imponerade rejält i sitt försök, är stor ska Eagle Eye Sherry ha toppchans att ta en ny storseger.

Milady Grace (V75-5) årsdebuterade på Färjestad under långfredagen och galopperade då bort segern kort före mål. Hon öppnade snabbare än tidigare den gången och Örjan Kihlström berättade för mig efter loppet att det var första gången som han begärde lite från start av henne. Det här ser ut att bli en snabb revansch för Milady Grace!

V75-dragen

Jacoby Keeper (V75-3) gillar jag skarpt. Han är vass på speed och Åbys bana med open stretch passar bra. Med rätt lopp utmanar Jacoby Keeper Önas Prince.

Uncle Töll (V75-5) kördes snällt i årsdebuten senast och kom med en vass avslutning. Nu räknar vi med ett offensivare upplägg och då kan det bli full pott.

Värmlandshästar

Eagle Eye Sherry (V75-1) - se favoriterna.

Zenato (V75-2) fin årsdebut men tuffare nu. Plats?

One Deep Valley (V75-2) intressant läge med springspår, tidig.

Bara du Chene (V75-4) bra vid vinsterna, kan vinna igen.

Gazza B.R. (V75-4) två lopp i kroppen men jobbigt läge.

Mister Donald (V75-4) bra kapacitet men jobbig uppgift.

Frodo S. (V75-5) vassa insatser i år, tufft emot nu.

Artikeltaggar

ÅbyTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.