INSÄNDARE: Redaretorget i Inre hamn – vad hände?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten är inte nöjd med Redaretorget i Inre hamn och lämnar flera förslag på förbättringar.
Foto: Privat
Vad månde bliva av Redaretorget i Karlstad? Ja, den frågan är det många som ställer sig. När torget byggdes blev det också en liten belyst damm som sällan fungerade.

För några år sedan byggdes torget om. Flera ”trämoduler”, till vilken nytta vet vi än i dag inte, skulle visst skapa någonting, men än vet ingen något.

I centrum på torget finns det nu någonting som i sig skulle kunna bli en fontän. Här har ingenting kommit igång, trots att det är flera år sedan byggarbetarna lämnade torget.

Nu är det snart sommar. Tänk om sommarlediga ungdomar kunde få starta en kaffe- och glasskiosk. Kiosken får gott och väl plats i fördjupningen, där man kanske också kunde bygga en stor sandlåda för barnen att leka i. Och på ”trämodulerna” platsar några välbehövliga bänkar och bord för kaffegästerna.

Kaffesugen och undrande

Tack för ditt engagemang. Välgörande att få berätta om kommunens intention med Redaretorget. Från kommunens sida ville vi få ett större inslag av vatten, mer träd, grönska och mjukare material i form av trä på torget som tidigare dominerades av hårdgjorda ytor i form av betong och asfalt.

”Skeppsbrott på Redaretorget” blev arbetsnamnet för den nya gestaltningen och är en lekfull flirt med sjöfarten, platsens historik och namnet på torget. En betydligt större damm med fontäner omgiven av ett antal kvadratiska bryggor, eller flottar om man så vill, skapar sittmöjligheter och ger platsen en tydlig marin karaktär. Större planteringar med träd och perenner bildar en levande, kontrast till trä och betong och kommer att över tid skapa en grön, ombonad inramning till dammen och platsen.

Tyvärr har dammens funktion inte varit tillfredställande, men nu är det lagat och dammen fylld med vatten. Tyvärr tog det lite längre tid än vi hade velat. Jag hoppas att ni som rör er i området nu kommer att få större glädje av platsen.

Tack för ditt engagemang och jag tar gärna en glass eller en kaffe på plats om du vill veta mer och få hjälp med att hitta några spännande ”dolda” budskap på platsen!

Andreas Eliazon, Karlstads kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.