Klart: Förre landslagsmannen tillbaka i KIBF:s bås: ”Har saknat det”

Publicerad:
Joacim Holmén Foto: Henrik Montgomery/TT

Nu är det klart.

Förre landslagsspelaren Joacim Holmén gör comeback i Karlstad IBF:s tränarkader.

Och ersätter därmed sin egen ersättare i klubbens damlag.

Holmén bekräftar nu att han skriver på under fredagen.

– Jag har saknat det här. Jag är laddad, säger Holmén när NWT ringer upp.

Hans senaste sejour som tränare fick ett snöpligt slut.

Tränarduon Joacim Holmén och Johan Libäck hann föra Karlstad IBF:s damer till slutspel innan säsongen 2019/20 blåstes av på grund av coronaviruset.

Libäck tackade för sig och nappade på ett erbjudande från Lockerud Mariestads herrlag i division 1. Därpå sa KIBF tack och hej till den gamle landslagsbacken Holmén.

In kom massivt meriterade Jan-Erik Vaara som dock tackade för sig efter en säsong vid rodret.

Och nu gör Holmén comeback. Han ersätter således sin egen ersättare.

Tillsammans med redan säkrade Oskar Moberg ska han åter styra SSL-skutan i Karlstad.

Den senaste säsongen tränade han KIBF:s division 1-lag vars seriespel dock blåstes av efter en handfull omgångar på grund av pandemin.

Holmén har funderat över det nya anbud han fått. Och sagt att det inte har funnits några hard feelings efter sidsteppningen.

Nu är han tillbaka.

– Det ska bli kul att kampera ihop med Oskar Moberg. Vi funkade bra i division 1-laget som vi körde tillsammans. Och Oskar är väldigt duktig på spelövningar. Tillsammans ska vi försöka skapa en tävlingsmiljö på träning, vi kommer att höja ribban och vi kan lova blodsmak under försäsongen, säger Holmén och skrattar.

Och fortsätter:

– Vi ska också se till att tjejerna mår bra, få in känslan att vi gör det här tillsammans i gruppen.

Holmén hoppas nu att tredjelänken i ledarkadern heter Mikaela Målström.

– Hon har flaggat för att hon är intresserad och det vore en perfekt lösning. Mikaela har färsk erfarenhet från elitinnebandy som aktiv. Dessutom har vi redan en utmärkt lagkapten i Linnea Juhlin.

Senast du var inblandad i det här laget blev det en slutspelsplats för första gången på flera säsonger - vad kan man förvänta sig nu?

– Vi får starta om lite och måste komma ihåg att laget låg i botten av tabellen den senaste säsongen. Målet blir att utveckla spelartruppen och ta det därifrån. Men självklart ska vi sikta så högt som möjligt.

På spelarfronten är det klart att Sanna Eriksson fortsätter. Hon har skrivit ett 1+1-kontrakt.

”Hon har varit skadad under föregående säsong. Men har kört på bra med sin rehabilitering under året och är nu redo för comeback”, skriver klubben på sin facebooksida.

Artikeltaggar

InnebandyJoacim HolménKarlstad IBF DamOskar MobergSSL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare