Generator visade sin höga klass

Publicerad:
Generator svarade för en rejäl insats när hon vann i Årjäng under fredagskvällen. Foto: Lennart Kihlman

När hon skulle kvala till Drottning Silvas Pokal blev galopp kort efter start.

Under fredagskvällen gick det desto bättre för Generator när hon tog en imponerande seger i Årjäng.

– Hon agerade med ett större självförtroende nu än tidigare, kommenterade Björn Goop.

Generator hade ett innerspår på tillägg och efter en snabbstart var hon framme i den främre träffen redan in i den första kurvan. På den första långsidan pressade sig Rikard N Skoglund till ledningen med Rita Roc och därmed hamnade Generator som första häst i andraspår.

Men det spelade ingen som helst roll för hur loppet skulle sluta. Dryga halvvarvet från mål tog Generator över ledningen och till slut vann hon med säker marginal före Highland Sisu.

– Det var lättare motstånd i dag än senast men det har suttit mycket i huvudet på henne tidigare då hon har varit spänd och galopperat mycket. Nu hade hon ett bättre självförtroende än tidigare, sa Goop.

Första med helstängt

Kvällens största segercheck fanns i V5-2 där 40 000 kronor väntade på vinnaren. Den lade Björn Goop beslag på tillsammans med Bright Crystal som därmed tog sin första seger i karriären. Från ett springspår bar det av till ledningen per omgående och efter ett ryck i den sista kurvan blev segern mycket enkel.

– I de två första starterna förstod hon inte vad hon skulle göra. Nu hade vi bytt till ett helstängt huvudlag och hon förstod bättre vad det gick ut på, sa Goop.

Även dubbelt Jepson

I V5-1 kördes favoriten Fröyu Brik till ledningen på den första långsidan och i samma skede galopperade Mjölner Röder. I det läget såg det hela upplagt ut för Fröyu Birks del, men den sista biten fick han ge sig mot Harald som kom med en stark avslutning tillsammans med Carl Johan Jepson efter ett spårsnålt lopp och full attack 300 kvar.

– Han fick ett vilsamt lopp och då är han snabb till slut. Det var svårt att veta hur mycket de hade kvar där framme, men det bet bra för oss, kommenterade Jepson.

Även Calle Jepson tog en dubbel på V5-spelet. I den fjärde avdelningen körde han resolut till ledningen med Goodlookin' Pepper och Åbyhästen gick undan med lätthet till slut.

I V5-avslutningen imponerade Flexible Launcher tillsammans med Linda Sedström. Hon körde fram utvändigt om ledande Hacker Am efter ett varv och avgjorde på ett rejält sätt på upploppet.

Jonas Moberg avslutade kvällen med Global Skipper, som han snabbt var framme med i dödens.

Tävlingsdagen inleddes med ett lopp ingående i serien Travrikes unga och det var utan totospel då det fanns kuskar under 18 år i loppet. Vann gjorde Alex Persson, född 2004, tillsammans med Suarez. De var snabbt framme utvändigt om ledande Livi Oboy och Suarez vann närmast före Gateruds Kashmir.

Artikeltaggar

Årjängs travbanaBjörn GoopCarl Johan JepsonJonas MobergTravV5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare