Hoppa till huvudinnehållet

En resa i Muminland

Publicerad:
Redan från start har Sverigedemokraterna lyssnat på och kämpat för folkets röst, det vill säga ett Skutberget för alla, skriver Kjell Örnberg.
Redan från start har Sverigedemokraterna lyssnat på och kämpat för folkets röst, det vill säga ett Skutberget för alla, skriver Kjell Örnberg. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är dags att börja om från början. Skrota det påbörjade visionsarbetet för Skutberget, skriver Kjell Örnberg.

Det är med glädje i hjärtat som vi nu kan konstatera att planerna om en Muminpark på Skutberget är på god väg att begravas.

Redan från start har Sverigedemokraterna lyssnat på och kämpat för folkets röst, det vill säga ett Skutberget för alla, utan avgifter och med fri tillgång till området för alla och envar som så önskar.

Så skriver du en debattartikel

Skutberget var från början en gåva till Karlstads kommun från Anders Forssell, där kommunens invånare skulle kunna få en frisk och hälsosam fritid. Denna gåva har inte bara uppskattats av Karlstads invånare utan av hela Värmland och rentav även av människor från när och fjärran. Vem hade trott att våra politiker skulle vara så tondöva och driva detta projekt om en Muminpark in i absurdum.

Vi kan nu konstatera att en efter en börjar den politiska majoriteten inse att Skutbergets vara eller icke vara är en folkrörelse, vilket man borde ha förstått från början. Men som man säger bättre sent än aldrig.

Det är dock förvånande att läsa om Socialdemokraternas ställningstagande. "Vi tar inte ställning i frågan" säger man indirekt och hoppas att folket skall glömma att det var precis vad man gjorde, nu när opinionen och även rättsväsendet säger ifrån, vill man inte längre vara delaktiga, men vill heller inte säga detta i klarspråk.

Det är dags att börja om från början. Skrota det påbörjade visionsarbetet för Skutberget, riv upp detaljplanen för Mumin vilket i sin tur skapar helt andra förutsättningar för en utveckling av Skutberget som alla kan förenas bakom.

Gör om och gör rätt.

Kjell Örnberg

Gruppledare, Sverigedemokraterna Karlstad

Artikeltaggar

Anders ForssellDebattKarlstads kommunKjell ÖrnbergMuminSkutbergetSocialdemokraternaSverigedemokraterna