Hoppa till huvudinnehållet

Banker delade ut riskkapital till två företag

Publicerad:
Reporter Niklas Wallberg
Niklas Wallberg
niklas.wallberg@nwt.se
Två företag har fått 250000 kronor vardera i riskkapital av två värmländska banker.
Två företag har fått 250000 kronor vardera i riskkapital av två värmländska banker. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Företagen Livskämpar AB och Skafferi Värmland har fått 250000 kronor vardera av Fryksdalens Sparbank och Westra Wermlands Sparbank i deras satsning på riskkapital till lokala bolag.

Totalt har drygt 2,5 miljoner kronor gått ut i riskkapital sedan de lokala sparbankerna i Värmland startade satsningen Draknästet 2019.

– Jag är så fantastisk glad över att de ville investera i Livskämpar AB. Livskämpar AB arbetar med frågor som många upplever som svåra som psykisk livräddning och hållbar hälsa, vilket gör att det känns extra bra att sparbankerna tror på mig och mina kollegor Filippa Gagnér Jenneteg och Susanne Tell, säger Marie Niljung.

Det andra företaget som fick riskkapital från de två bankerna var Skafferi Värmland. De är grossister och leverantörer av lokalproducerad mat och dryck från Värmland till butiker, restauranger och storkök.

– Tack för att ni vill och vågar satsar på oss och vårt företag, säger Jonas Enström, vd på Skafferi Värmland.

Mer om draknästet och bankernas satsning på riskkapital till lokala idéer finns på respektive sparbanks hemsida fryksdalenssparbank.se och wwsparbank.se

Artikeltaggar

ArvikaDraknästetEkonomiFryksdalens sparbankSunneWestra Wermlands Sparbank

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.