Polaris Media och NWT Gruppen tar över Stampen Media

Publicerad:
NWT Gruppen förvärvar tillsammans med Polaris Media AS och VK-Media Stampen Media. Här ses vice vd Sara Novak, vd Sture Bergman, chefredaktör Staffan Ander och arbetande vice styrelseordförande Victoria Svanberg utanför NWT-huset. Foto: Lisa Olaison

NWT Gruppen AB, det norska börsbolaget Polaris Media AS samt VK-Media AB utökar sitt ägande i Stampen Media genom att förvärva närmare 100 procent av aktierna från övriga ägare, inklusive familjen Hjörne. Förvärvet sker via konsortiet PNV Media.

Genom förändringen äger Polaris Media 70 procent, NWT Gruppen AB 20 procent och VK Media AB 10 procent av Stampen Media medan resterande 0,009 procent ägs av journalistklubben och unionenklubben på Stampen Media.

Strategin att vara den ledande nyhetsförmedlaren på Västkusten i alla kanaler ligger fast.

Ökat utvecklingstakten

Polaris Media klev in som delägare av Stampen Media under 2019, tillsammans med NWT Gruppen AB och VK-Media AB genom konsortiet PNV Media. Genom det partnerskapet har Stampen Media kunnat öka utvecklingstakten och utnyttja synergierna av att vara en del av en större koncern, som ligger långt fram i digitaliseringen av mediemarknaden.

Stampen Media redovisade ett resultat på 128 miljoner kronor för helåret 2020 och hade den största ökningen i antal prenumeranter på GP sedan 1974.

Upplagan på Alingsås Tidning ökade med över 25 procent och på TTELA med 7 procent och visade upplagetillväxt på åtta av elva prenumererade titlar under året. Stampen Media närmar sig också 100 000 digitala prenumeranter och har haft en tillväxt i digitala annonsintäkter på 15 procent. Dessutom vände distributionsbolaget VTD mångåriga förluster till en vinst på 27 miljoner kronor under 2020.

Per Axel Koch, styrelseordförande Stampen Media.
Per Axel Koch, styrelseordförande Stampen Media. Foto: Vidar Ruud

– Medarbetarna har gjort en fantastisk insats de senaste åren och har verkligen jobbat hårt för det fina resultatet. Jag vill också rikta ett varmt tack till familjen Hjörne, styrelsen och de övriga ägarna för väldigt gott samarbete, kunskapsutbyte och engagemang de här åren. Stampen Media är idag en stabil koncern med starka titlar som har stor potential framåt, säger Per Axel Koch, styrelseordförande Stampen Media.

Ledarkrönikör

Peter Hjörne fortsätter som ledarkrönikör i Göteborgs-Posten fram till hösten 2022.

Peter Hjörne fortsätter som ledarkrönikör i Göteborgs-Posten fram till hösten 2022.
Peter Hjörne fortsätter som ledarkrönikör i Göteborgs-Posten fram till hösten 2022.

– För familjen och mig har det varit viktigt att hela tiden värna tidningarna, journalistiken och jobben i både mot- och medgång. Det är ingen hemlighet att vi har haft det tufft under ett antal år, men vi lyckades tillsammans med hängivna medarbetare och en skicklig ledning vända utvecklingen. När vi hade börjat resan tillbaka och tidningarna och koncernen åter stod starka sålde vi majoriteten till Polariskonsortiet för att ytterligare stärka koncernen. Vändningen fortsatte med de nya ägarna och jag är stolt över att tidningarna och koncernen går så bra, både journalistiskt och ekonomiskt. Med den stabilitet som finns idag är det en bra tidpunkt att lämna över hela ansvaret till en större ägare med samma långsiktiga inställning och fokus på journalistik och att fortsätta utveckla tidningarna, säger Peter Hjörne.

NWT mångmiljonsatsar – nyanställer över 30NWT:s vd: ”Vi ser att det finns fantastiska möjligheter att växa”

Artikeltaggar

EkonomiNWT Gruppen ABSverigeVictoria Svanberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare